Izložba "Odnosi" u Kući kralja Petra I

Gala Čaki, dvadesetsedmogodišnja umetnica, čiji su radovi delovi velikih evropskih kolekcija, izložiće svoja dela u Kući kralja Petra I

  • 0

U Kući kralja Petra I, 3. juna u 19.30 biće otvorena izložba "Odnosi", akademske slikarke Gale Čaki. Izložba će biti otvorena do 12. juna, svakog dana od 14 do 20 časova, a ulaz je slobodan.

Gala Čaki, za sobom već ima zavidnu umetničku karijeru. Ova mlada slikarka u jednoj godini završila je dva master studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i tako je postala prvi student, koji je tako nešto ostvario.

Te studije su krunisane samostalnom izložbom u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu. Zahvaljujući njoj, postala je dobitnik stipendije "Ruth Katzman", fondacije iz Njujorka, koja godišnje stipendira samo po dvoje najdarovitijih stvaraoca.

Usledilo je usavršavanje u Finskoj, a zatim 2013. godine poziv od strane galeriste iz Belgije da oslika ogroman mural u starom delu grada Namura. Zahvaljujući odlično urađenom projektu uvrstila se u grupu poznatih muralista, koji neguju kulturu i umetnost u toj zemlji.

Iako ima svega dvadeset i sedam godina, Galini radovi su deo velikih evropskih kolekcija. Pored Srbije, Gala se može pohvaliti aktivnim izlaganjem u zemljama kao što su Kanada, Amerika, Nemačka, Holandija, Danska, Belgija, Italija, Portugalija, Rusija, Slovenija, Hrvatska i Crna Gora.

Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde sprema odbranu svoje doktorske disertacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA