LE PEN: EU je monstrum, treba je ukinuti

- Evropska unija je jedno veliko prokletstvo, jedan antidemokratski monstrum. Želim da sprečim da se širi i da dalje diše - rekla je Marin Le Pen

  • 23

Francuska desničarka Marin Le Pen, čija je partija trijumfovala na evropskim izborima, izjasnila se protiv Evropske unije u intervjuu nemačkom političkom magazinu Špigel i rekla da želi da spreči da taj antidemokratski monstrum dalje diše.

- Evropska unija je jedno veliko prokletstvo, jedan antidemokratski monstrum. Želim da sprečim da se širi i da dalje diše - rekla je Le Pen.

Nemačka štampa komentariše da za medije nije lako raditi sa ekstremistima, ali da je, s jedne strane važno da se saznaju njihove namere, a sa druge niko ne želi da bude kritikovan što prenosi sadržaje koji se etički skoro da ne mogu zastupati.

- Onaj ko još nije dobio jasne predstave o Nacionalnom frontu Le Penove, dobio ih je sada, ona je bez ustezanja rekla šta želi i to nije ništa drugo nego uništenje EU - na ovaj način nemački mediji komentarišu njene reči.

EU je, iz ugla Le Penove, oduzela svojim članicama državni suverenitet i uvođenjem evra uterala ih u krizu, koja se ne može rešiti i zato je njen recept da ide nazad ka nacionalnim državama i ukidanje evra.

Le Pen je upozorila i nemačku kancelarku Angelu Merkel na opasnost eksplozije EU i moguću mržnju prema Nemačkoj, ukoliko Berlin bude nastavio sa politikom štednje.

- Ako ona ne vidi patnje kojima su pogođeni preostali evropski narodi, navući će mržnju na Nemačku - rekla je Le Pen upozoravajući na pogubnost nemačkog kursa štednje.

Naglasila je da Merkelova brani politiku koja je povoljna za Nemačku, ali je štetna za ostale zemlje.

- Ona veruje da se može stvarati politika protiv naroda - istakla je povodom politike Merkelove i upozorila da to može dovesti do eksplozije EU.

- Ja prebacujem našim sopstvenim vođama, koji ne zastupaju naše interese. Jak evro ruinira našu zemlju - rekla je ova desničarka koja je branila svoje simpatije prema Rusiji u ukrajinskoj krizi.

Istakla je da se divi ruskom predsendiku Vladimiru Putinu, jer on misli prvo na interese Rusije, isto kao i kancelarka Merkel.

- Na osnovu toga imam za veliko poštovanje prema Putinu, ali i prema Merkelovoj - rekla je Le Pen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA