Mića Jovanović podneo ostavku: Evo me u Londonu, tražim izgubljeni doktorat!

Rektor i vlasnik univerziteta Megatrend najavio ostavku na sve funkcije: "Ostavku podnosim ne iz moralnih razloga, već zato što sumnju u moj doktorat imaju Aleksandar Vučić i Ivica Dačić"

  • 27

Vlasnik i rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović podneće ostavku na mesto rektora jer, kako kaže, premijer Srbije Aleksandar Vučić i lider SPS Ivica Dačić, sumnjaju u verodostojnost njegovog doktorata.

- Podnosim ostavku na mesto rektora Univerziteta i na mesto predsednika Konferencije univerziteta Srbije (KONUS), ali ne iz moralnih razloga i što je to od mene tražio minstar prosvete Srđan Verbić, već zato što sumnju u moj doktorat imaju premijer Aleksandar Vučić i lider SPS Ivica Dačić - poručio je Mića Jovanović iz Londona.

Jovanović je za RTS rekao da pored kompletne dokumentacije koju poseduje o svom doktoratu koji je branjen u Londonu, ima i dokumentaciju u Beogradu na Univerzitetu.

- Međutim, hoću da imam sada sveži dokument koji to potvrđuje, tako da sam došao u London samo na dva-ri sata da bih ove gnusne laži pobio. Posle 38 godina moje uspešne karijere, ja sam došao sada dve godine pred penziju da se pravdam za doktorat jedan i drugi, i za sve - za moju uspešnu karijeru - rekao je Jovanović.

Ističe da je priča o njegovom doktoratu "montirana".

- Radi se o tome da je moj doktorat uredno predat pre 30 i nešto godina. Bio je prijavljen u okviru Britanskog saveta za nacionalna akademska zvanja i ja sam svoju doktorsku disertaciju prijavio i branio pred ovom institucijom. To je vladina institucija, koja je u to vreme bila iznad svih univerziteta - naglasio je on.

Institucija u kojoj je, kako kaže, branio svoj doktorat, nije bio fakultet, već nešto u rangu našeg Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje:

- U odbrani doktorata angažovala je sve univerzitetske institucije. U mom slučaju to je bila LSE, ova koju osporavaju, a druga je PP, a to je preraslo u univerzitet.

On ističe da svuda jasno piše da je on doktorirao u Londonu, ali da, ipak, ima prostora za "manipulacije".

- Ja sam doktorirao na Britanskom savetu, to je u to vreme tako bilo jer sam imao jeftiniju školarinu i neke druge pogodnosti, ali mi je mentor bio Stiven Vulf i imao sam još dva člana komisije. Onda je 1992. britanska vlada ukinula ovu instituciju i kompletna arhiva je prešla na Londonski otvoreni univerzitet - kazao je Jovanović za RTS.

Na pitanje kako je onda moguće da njegove doktorske disertavije nema, Jovanović je odgovorio da mora da je ima i da je zato došao u London.

Ministar prosvete i nauke Srđan Verbić pozvao je Jovanovića da podnese ostavku i rekao da na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka nema doktorske teze rektora Megatrend univerziteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    13. jun 2014 | 15:15

    Napisacu opet komentar jer mi predhodni niste objavili jer je bio malo uvredljiv. U redu je ali da se zna : SPS je sa svojim kadrom u vidu malog mice upropastio skolstvo u Srbiji, generacije mladih ljudi koji i na znaju na koji nacin i sa kojom mukom sa dolazi do pravog znanja. Lazna diplome koje imaj im vrede samo uz clansku kartu partije ali znanja nigde. Steta koju su napravili je nemerljiva a ovo bas briga

  • PopBrazil

    13. jun 2014 | 14:53

    Naravno da nije iz moralnog razloga jer je gospodinu MORAL nepoznanica! Da je bio moralan ne bi ni lagao za doktorat! Iz moralnih i etickih razloga treba mu oduzeti sva zvanja i titule kao primer svima koji se igraju obmanala,lazima i prevarama!

  • pavle

    13. jun 2014 | 16:03

    MICU ZA PREDSEDNIKA. On ima lazni doktorat, to je jace od laznog fakulteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA