UKRAJINA SPREMA ODGOVOR: Kaznićemo teroriste zbog rušenja aviona! (FOTO) (VIDEO)

- Svi umešani u cinični akt terorizma ovih razmera moraju da budu kažnjeni. Ukrajini je neophodan mir. Teroristi će, u svakom slučaju, dobiti adekvatan odgovor - naveo je predsednik Ukrajine Petro Porošenko

  • 17

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko pozvao je na konsultacije ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova nakon što su proruske snage protekle noći oborile transporter "Il-76" kada je poginulo 49 ukrajinskih vojnika.

- Svi umešani u cinični akt terorizma ovih razmera moraju da budu kažnjeni. Ukrajini je neophodan mir. Teroristi će, u svakom slučaju, dobiti adekvatan odgovor - naveo je Porošenko u saopštenju, koje je prosledila njegova pres služba, preneo je Rojters.

Četrdeset devet ukrajinskih vojnika poginulo je pošto su protekle noći proruske snage oborile transporter "Il-76" koji je trebalo da sleti na aerodrom u Lugansku na istoku Ukrajine, javio je Rojters, pozivajući se na predstavnika za štampu ukrajinske vojske Vladislava Seleznjova.

Glavno ukrajinsko tužilaštvo je ranije danas saopštilo da je u obaranju transportera "Il-76" poginulo 40 vojnika i devet članova posade i da je pokrenuta istragu o terorističkom aktu, koji je izazvao ljudske žrtve i znatnu materijalnu štetu.

Rukovodstvo Ministarstva, Generalštaba i komande vazduhoplovstva izrazilo je saučešće porodicama poginulih vojnika navela je ukrajinska novinska agencija Ukrinform i dodala da je ranije saopšteno da je u avionu bilo približno 30 komandosa i članova posade.

"Iljušin-76" je vojni transporter sa sedam članova posade a može da prevozi 167 vojnika sa ličnim naoružanjem, podsetila je ruska agencija RIA Novosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    14. jun 2014 | 15:35

    Čuj "cinični akt terorizma"... a šta je trebalo, da im dozvole da se spuste pa da ih pobiju američki plaćenici i ukrajinski fašisti ko što jesu u Odesi! Samo tako braćo Rusi, za svakog vašeg nekoliko njihovih! Zapad je uvek podržavao fašiste kad je trebalo da se suprotstavi "zločestim komunistima"! Napred "baćuške", živela Rusija - dole fašisti, EU i Amerika!

  • DD

    14. jun 2014 | 15:09

    Već dobijaju odgovore u vidu zabranjenih bombi. Rušenja stambenih objekata. Ubijanja civila i dece . Hemijskih sredstava itd. Obećanje nisi ispunio. Američki špijunu . Nadam se da ćete smoći snage da prekinete ovaj prljavi rat. Zapad uživa u bratoubilačkom ratu.

  • Dejan

    14. jun 2014 | 15:16

    A nije terorizam kada ukrajinci bombarduju skole i bolnice.....vise od 20 dece su ubili do sada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA