ZA 300.000 EVRA: Šarićev klan pušten da se brani sa slobode!

Boban Stojiljković i Marko Dabović biće pušteni da se brane sa slobode pošto sudu daju dokaz da su položili jemstvo od 300.000 evra. Oni su prethodno obećali sudu da se neće kriti

  • 15

Specijalni sud u Beogradu odlučio je danas da se, uz jemstvo od po 300.000 evra, ukine pritvor Bobanu Stojiljkoviću i Marku Daboviću, dvojici pripadnika grupe Darka Šarića optuženih za krijumčarenje 5,7 tona kokaina.

Stojiljković i Dabović će biti pušteni da se brane sa slobode pošto sudu daju dokaz da su položili jemstvo od 300.000 evra. Oni su prethodno obećali sudu da se neće kriti. Stojiljković je rekao da će biti najverovatnije u Vranju.

Na pitanje suda kako ne zna gde će tačno živeti, on je rekao da ne zna kakva je situacija kod njegovih roditelja, s obzirom da mu je tokom postupka veći deo imovine privremeno oduzet. Tužilac se prethodno usprotivio ukidanju pritvora za Stojiljkovića i Dabovića, kao i kućnog pritvora Borislavu Tunjiću.

Sud je odbio predlog Tunjićeve odbrane da mu se ukine mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, odnosno kućni pritvor. Stojiljković je javnosti poznat kao čovek koji je pre par meseci ispričao sudu kako je poštenim radom u građevini stekao skupoceni automobil "bentli", kao i pozamašan kapital.

Stojiljković se juče izvinio, sada već smenjenom načelniku saobraćajne policije, što ga je ranije pominjao na suđenju.

Stojiljkovićev "bentli", nakon što mu je privremeno oduzet sudskom odlukom, dodeljen je na korišćenje saobraćajnoj policiji, koja ga je, prema pisanju medija, u međuvremenu slupala.

U Specijalnom sudu u Beogradu Šariću i pripadnicima njegove grupe sudi se za optužbe zbog krijumčarenja ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu Suđenje je zakazano za celu narednu sedmicu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    17. jun 2014 | 18:46

    Dali su krivi to trba sud da utvrdi i za ovu dvojicu i za sve koji provode tolike godine u zatvoru. Dokazi, zna se sta mogu biti. A ovi politicari sto su pokrali Srbiju i postali milioneri ti treba da idu na 20 godina pa vise da budu primer dali se drzava moze krasti. A kriminalci ako im se dokaze i 20 i 30 a ne bacaju iz tuzilastva prasinu u oci i stvaraju kriminalce koji svercuju kokain u urugvaju pa neka ih tera urugvaj a mi se pozabavimo politicarima,direktorima i ostalim milionerima u SRBIJI.

  • Ivan

    17. jun 2014 | 16:22

    Neka mi samo jos neko kaze da nije sve u parama,glavu cu da mu otkinem!

  • Lazio

    17. jun 2014 | 15:21

    Ej moji srbi JAMSTVO jeste glupi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA