Dolijali lopovi koji su krali bakar s krovova FDU i vrtića

Policija uhapsila ukupno 11 ljudi, koji su razvili pravi biznis od krađe bakarnih predmeta

  • 0

Beogradska policija lišila je slobode 11 osoba koje se sumnjiče za krađu bakarnih predmeta sa Fakulteta dramskih umetnosti i nekoliko predškolskih ustanova u Beogradu.

Šestoro ljudi uhapšeno je zbog teške krađe, dvojica zbog prikrivanja, a trojica zbog nelegalne preprodaje. Osumnjičenima je određen pritvor od 48 sati.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teške krađe, uhapšeni su Arif R. (24), Džemši D. (31), Jovan F. (28), Srđan S. (30), Marko Z. (19), Davor B. (22).

Osumnjičeni Arif R., Džemši D. i Jovan F. su se 6. marta u ranim jutarnjim satima popeli na krov Fakulteta dramskih umetnosti, skinuli bakarne table sa krova, urolali ih, a zatim ih nakon skidanja sa krova ubacili u auto. Krivično delo teška krađa na štetu predškolskih ustanova, osumnjičeni Srđan S., Marko Z. i Davor B. izvršili su po istom scenariju.

Sva šestorica su bakarne table prodali Dautu B. (30) i Arbenu B. (34). Za ukradeene predmete dobili su 40.ooo dinara, tj. 230 dinara po kilogramu. Njih dvojica lišeni su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo prikrivanja.

Preprodavci su ploče prodali dalje Milanu G., koji otkupljuje sekundarne sirovine i skladišti ih u magacinskom prostoru, a za potrebe vlasnika preduzeća "Voć-ćem doo" Vladimira Š. i Batrića J. Oni su uhapšeni zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela prikrivanje i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a pretresom magacinskih prostorija pronađeni su predmeti krivičnih dela i vraćeni oštećenima. Gradonačelnik Beograda juče je apelovao na Prvi opštinski sud da se kazne za kradljivce bakarnih kablova i ploča pooštre.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA