DEČAK KOJI JE PREŽIVEO UDAR OD 6.000 VOLTI: Dobro sam, malo me pecka ruka!

Maloletni Natan Vatović (11) koji je preživeo stravičan strujni udar i za dlaku izbegao smrt, kaže da se oseća sasvim dobro i da bi trebalo obezbediti prostor oko trafostanica, kako bi deca bila bezbednija

  • 12

Dečak Natan Vatović iz zaječarskog sela Veliki Izvor, stаr sаmo 11 godinа, zаhvаljujući pukoj sreći, preživeo je strujni udar od 6.000 volti. Struja ga je udarila kada se popeo na stubnu trаfostаnicu u krugu škole!

- Dobro sam sada, samo me malo pecka ruka. Što ne ograde onu trafostanicu da deca ne mogu da joj prilaze -kaže ovaj učenik IV razreda OŠ "Vuk Karadžić".

Dečаk je preživeo i prošаo sa opekotinаmа drugog stepenа, po rukаmа i nogаmа.

- Nije zahvaćena velika površina kože, već samo mesta na kojima je struja ušla i izašla iz tela. Dobro se oporavlja i očekujemo da brzo bude otpušten iz bolnice - kaže direktorka Klinike za dečju hirurgiju sa ortopedijom u KC Niš prof. dr Anđelka Slavković.

Kako navodi dečakov otac, struja je mališanu izgorela desnu ruku do ramena, a opekotine ima i na levoj ruci i butini leve noge.

- Jedan njegov drug kaže da se popeo na trafostanicu da se slika, drugi da je hteo da vidi gnezdo vrapca pošto mnogo voli životinje. Sin kaže da se ne seća, a ja nisam hteo da ga zapitkujem. U ovom trenutku nam je najbitnije da se oporavi-  kaže Sreten Vatović, otac dečaka, piše "Blic".

On ističe da je odobrio advokatu da podnese tužbu protiv eletrodistribucije Zaječar, OŠ "Vuk Karadžić", ali i protiv tužilaštva i policije.

- Trafostanica je udaljena 25 metara od škole i 15 metara od igrališta. Nije zaštićena, nije ograđena i nema nikakvog upozorenja na njoj za decu da se ne smeju penjati. Policiju ću tužiti jer nije izašla i izvršila uviđaj posle povređivanja mog sinadodaje on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jokica

    18. jun 2014 | 03:04

    Meni je iskreno zao djecaka. Bog ga je pogledao. Nikoga ja ne branim, ali zna se da se trafostanicama ne smije prilaziti. Neka tuzi, neka uzme koji dinar ako ce se osjecati bolje. Ja licno bih cekala da mi se dijete oporavi i odrala bih ga od batina sto se popelo na trafostanicu. Drugi put mu ne bi padalo na pamet kunem vam se!!!!! Bjezi bre, vala i danasnja djeca svasta hoce da isprobaju!!!

  • Pikasova od 17 god.

    18. jun 2014 | 01:52

    Kad bejah mala nisu mi padale ovakve stvari na pamet. Sve u svemu, treba obeleziti i zastiti tu teritoriju. Deca su deca~

  • Ко да ми отме из моје душе Косово?!

    18. jun 2014 | 00:53

    Биба струја победио

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA