Izlila se reka Bjelica, raste veoma velikom brzinom!

Vodostaj Bjelice raste, stanje je veoma teško, a situaciju otežava i kiša koja ne prestaje, izjavio je šef kriznog štaba i predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović

  • 5

Nakon obilnih padavina protekle noći, nivo reke Bjelice ubrzano raste, i već je došlo do izlivanja u Turici, a neposredna opasnost postoji i u Viči.

Šef kriznog štaba i predsednik opštine Lučani, Mladomir Sretenović, alarmirao je štabove po mesnim zajednicama, pa su njihovi članovi trenutno na terenu.

- Vodostaj Bjelice raste, stanje je veoma teško, a situaciju otežava i kiša koja ne prestaje. Mi smo danas odlučili da angažujemo privatno preduzeće sa moćnom mehanizacijom i otuda je bedem za kratko vreme podignuti. Štab za vanredne situacije biće u pripravnosti i stanje će se pratiti i tokom noći. Ja ozbiljno razmišljam da ponovo uvedem vanrednu situaciju u opštini Lučani - rekao je Sretenović.

Domaćinstva u Turicama nisu ugrožena, mada se voda približava na nekoliko desetina metara od pojedinih kuća. Ipak, poljoprivredna polja su ponovo poplavljena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • olga

    19. jun 2014 | 12:34

    Koja je bre to reka?Da ste malo više radili ne bi vam pretile poplave od obićnih potoka.

  • Jelena CG

    19. jun 2014 | 13:10

    O ne.

  • licno ja..

    19. jun 2014 | 14:26

    A ko je njemu uopste i dao da bude sef kriznog staba?! A gde je tu pecat??:))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA