Slovenija dozvolila upotrebu lekova na bazi marihuane!

Prodaja i prepisivanje lekova na bazi kanabisa ubuduće će biti dozvoljeni, pa se smatra da će to smanjiti potražnju marihuane na crnom tržištu

  • 14

Novom uredbom o razvrstavanju zabranjenih droga slovenačka vlada dopustila je da se derivati indijske konoplje mogu koristiti u medicinske svrhe. Upotreba same marihuane, ipak, ostaje zabranjena.

- Novom regulacijom biće olakšano lečenje, a smanjiće se potražnja za derivatima marihuane na crnom tržištu - odlučila je vlada premijerke u odlasku, Alenke Bratušek, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Nova je uredba doneta u konsultaciji sa medicinskom strukom, koja podržava korišćenje derivata konoplje za lečenje simptoma nekih bolesti. Prodaja i prepisivanje lekova na bazi kanabisa ubuduće će biti dozvoljeni. Konoplja, s izuzetkom industrijske, i dalje će se tretirati kao zabranjena droga.

Registrovane lekove na bazi kanabinoida ubuduće će lekari moći da prepisuju na recept, za lečenje bolesti na koje ta sredstva imaju dokazani učinak.

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    19. jun 2014 | 23:48

    Svaka cast Slovencima idite na googl i trazite konoplja kao lek ili njeno ulje kao lek i sve ce vam biti jasno a jos jasnije bih vam bilo kad bi vam naj miliji nestali u par meseci jedno za drugim. Jednom palis svecu a drugo ti lezi u kapeli, prosveti se malo pre nego napises komentar. Drugo legalizacija uspostavlja nestanak ilegalnog jer nema svrhe kad je legalno samim tim i unistenje kriminaliteta gajenja i rasturanja iste u sustini trave koja ima visenamensku upotrebu ali na zalost neki vide samo kao drogu,,,tacno a dali znate koliko je ljudi umrlo od iste? Ni jedan ma koliko pusio nije se predozirao ako nije nesto mesao

  • Omg

    19. jun 2014 | 22:28

    Peace and love

  • Jelena

    19. jun 2014 | 21:53

    I šta ste uradili? Opet će biti drogiranata ovako ili onako (kupovati na crno ili kao lek isto je).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA