Profesorka se zaključala u kabinet, neće da primi rešenje o otkazu!

- Zaključala sam se u kabinetu, jer su me pozvali da mi uruče rešenje o prestanku radnog odnosa. Nisam želela da ga potpišem, jer smatram da mi je pričinjena nepravda kada je Apelacioni sud u Kragujevcu odbio moju žalbu, kao neosnovanu - rekla je profesorka Radojka Mikšin

  • 10

Profesorka informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu, Radojka Mikšin, zaključala se u kabinetu, nakon što nije htela da primi rešenje o prestanku radnog odnosa.

Ona je otpočela i štrajk glađu.

- Zaključala sam se u kabinetu, jer su me pozvali da mi uruče rešenje o prestanku radnog odnosa. Nisam želela da ga potpišem, jer smatram da mi je pričinjena nepravda kada je Apelacioni sud u Kragujevcu odbio moju žalbu, kao neosnovanu - kaže Radojka Mikšin.

Ona je dodala da ne zna kada će se otključati, odnosno kada će se rešiti njen problem.

Direktor Šumarske škole Zoran Nikolić, kaže da je Mikšin danas prvo zatvorila radnicu pravnih poslova u kabinetu, kada je ova pokušala da joj uruči rešenje.

On kaže da je koleginicu pustila napolje tek posle sat vremena, odnosno kada je došla patrola interventne policije.

Slučaj Radojke Mikšin datira još iz 2008. godine, kada je dobila rešenje o prestanku radnog odnosa, da bi posle niza žalbi i ponovnog vraćanja na posao, Apelacioni sud u Kragujevcu doneo konačnu odluku o prestanku njenog radnog odnosa.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kolega

    20. jun 2014 | 23:11

    Radojka je diplomirani ekonomista, predavala je informatiku, primio je dir.pre sadasnjeg, maltretirala djake, oni je tuzili, dosla inspekcija, trazila na uvid dokumenta i cao.Nemas kvalifikacije!!Skoro je zavrsila ovaj tehnoloski u cacku.To je cela prica.Zena je odlepila.

  • Buldoger

    20. jun 2014 | 23:41

    Kada sam procitao naslov pomislio sam da je moja tetka u pitanju, zena je nenormalno zaludjena ulogom nastavnice :))))

  • Realna

    20. jun 2014 | 22:50

    Jadna zena, tacno znam sa kojom vrstom nepravde se srela. Kroz slicnu situaciju je i moja majka ovako prosla, samo sto je njena prica imala srecan kraj, ali dok se cela ta stvar nije sredila, kroz pravi pakao je prolazila cela porodica. E, da, samo da napomenem da su razni sindikati koji zastupaju "interese" tih radnika za ovakve pojedinacne slucajeve, poprilicno nezainteresovani, iako ih ti radnici uredno placaju. Puno Vam srece zelim da se izborite za pravdu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA