Kosmajac bio Šarićev šef, jurili ga američki agenti?

Ime Dragoslava Kosmajca se pominjalo u istragama američke DEA vezanim za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Takođe, pretpostavlja se da je mozak operacije krijumčarenja bio zapravo Kosmajac, a ne Darko Šarić

  • 30

Agenti američke DEA (Agencije za borbu protiv droge), koji su radili na slučaju "Balkanski ratnik" i zapleni tone kokaina klana Darka Šarića, imali su podatke i o njegovim vezama sa Dragoslavom Kosmajcem.

- Ime Dragoslava Kosmajca se pominjalo u našim istragama vezanim za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu - rečeno je "Kuriru" u DEA.

Kosmajac živi na relaciji Španija-Srbija i upravo je on apostrofiran kao najveći narko-bos sa ovih prostora, a ne Darko Šarić. Kosmajac je pre više od dve decenije bio u kontaktu sa najvećim narko-lordom svih vremena, Pablom Eskobarom. Ipak, on je održavao dobre odnose i s pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem.

Osim toga i direktor policije, Milorad Veljović, više puta je izjavljivao da Plevljak nije na čelu narko-klana.

I kriminolozi se slažu da je Kosmajac mozak operacije za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, a ne Darko Šarić. Kriminolog Zlatko Nikolić ističe da je Kosmajac ostao netaknut iz dva razloga: imao je perfektno organizovanu vojsku poslušnika i ugledne poznanike koji su mu pružali "alibi".

- Uspeo je to da postigne jer je mudro gradio imidž nevidljivog, pristojnog i uglađenog čoveka, što je recept po kojem operišu svi šefovi organizovanog kriminala. Uveren sam da je Šarić pre radio za Kosmajca nego obrnuto. Njegovi izvršioci, vojnici, nisu znali od koga dolazi naređenje, ali su zato znali da će uslediti stravična kazna, ali i pozamašna nagrada, ako zadatak ispune kako treba - kaže Nikolić.

Dragoslav Kosmajac sakrio se u svojoj vili u Crnoj Gori, na obali mora u naselju Strip kod Risna. On je, navodno, ljudima iz vrha srpske policije, koje godinama plaća, poručio "da ga vade iz ovog problema kako znaju i umeju i da mu ne pada na pamet da propadne sam".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA