VRAĆA SE NA KOSOVO: Milošu Obiliću dižu spomenik u Gračanici

- Postavljanje Obilića nosi poruku da smo spremni da poštujemo druge, ali da isto takvo poštovanje tražimo i za nas - rekao je Branimir Stojanović

  • 28

Skupština opštine Gračanica odlučila je da spomenik srpskom junaku Milošu Obiliću bude postavljen na kružnom toku u Gračanici.

- Spomenik Milošu Obiliću srušen je u Obiliću 1999. godine, a odluka da bude postavljen na mestu na kojem je bio mozaik sa likom kraljice Simonide, na kružnom toku u centru Gračanice, doneta je na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine opštine - saopšteno je iz opštine Gračanica.

Odluka je doneta na zahtev gradonačelnika Branimira Stojanovića. Obrazlažući predlog Stojanović je istakao da je postavljanje spomenika Milošu Obiliću obaveza prema građanima, ali i prema onima koji su ga napravili.

- Posle petnaest godina, mislim da je situacija sazrela i da imamo tu obavezu. Iskreno se radujem odluci o postavljenju spomenika, jer ako oko bilo čega ne možemo da se složimo, mislim da bi oko ovoga morali - rekao je Stojanović.

On je ukazao da je postavljanje spomenika deo srpskog identiteta.

- Postavljanje Obilića nosi poruku da smo spremni da poštujemo druge, ali da isto takvo poštovanje tražimo i za nas - rekao je Stojanović i dodao da će "ova Skupština biti upamćena po odluci o postavljanju spomenika Milošu Obiliću na trgu - kružnom toku u centru Gračanice, tik uz zid manastira Gračanica".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gde je vest o gazimestanu

    24. jun 2014 | 09:53

    Nesto me interesuje koliko ce Kosovara iz Srbije da ide za Vidovdan dole ili ce biti vise nas Srba od njih.Znam dosta njih po Beogradu i drugim mestima rade ljudi ima dosta po policiji i vojsci premesteno i drugim drzavnim sluzbama pa me interesuje koliko ce otici turisticki do Vidovdana ili su se odrekli Kosova i traze od nas da budemo veci Kosovari od njih?

  • SD DESPOT

    24. jun 2014 | 10:40

    Samo vi pravite,pa imate puno para industrija vam radi.Tako smo mi iz Smedereva 93.god.skupili para i kupili novu liniju za pekaru odneli i ugradili u Vukovar.Sada to dobrodoslo Hrvatima imaju savremenu pekaru.Bojim se da se ne desi isto i sa spomenikom.

  • Frigo

    24. jun 2014 | 09:34

    sa njim ili bez njega vama se isto pise a to je "L O S E"a go sto vi postujete druge I trazite isto da I vas postuju.da li sre sd zapitali koliko ste zasluzili da budete postovani vi.vi koji ste toliko toga loseg uradili ne samo ALBANSKOM narodu vec I svima ostalima u bivsoj SFRJ.pa prema tome ako ce vas usreciti taj spomenik za iznisljenog vam junaka neka vam ga, nama ne smeta a isti ce biti kad tad opet bez naroda koji ga postavlja sad.a nama ce biti secanje na narod koji se glupirao sa izmisljenim junacima koji nikad nisu postojali a oni su ga velicali.Crtani film ste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA