PUTIN SE POVLAČI: Traži ukidanje vojne sile u Ukrajini

Dmitrij Peskov, predsednikov portparol, rekao je da je predsednik Rusije predložio da se povuče rezolucija doneta 1. marta, kojom se omogućuje oružanim snagama Rusije da uđu na teritoriju Ukrajine

  • 34

Predsednik Rusije Vladimir Putin je zatražio od Federalnog saveta da se povuče odluka o upotrebi vojne sile u Ukrajini, javlja Raša tudej.

Federalni savet je gornji dom skupštine Rusije. Dmitrij Peskov, predsednikov portparol, rekao je da je predsednik Rusije predložio da se povuče rezolucija doneta 1. marta, kojom se omogućuje oružanim snagama Rusije da uđu na teritoriju Ukrajine.

- Šef države je podneo predlog Savetu federacije da se rezolucija...o upotrebi ruskih oružanih snaga na teritoriji Ukrajine povuče - kazao je portparol ruskog predsednika.

Putin je danas, pred odlazak u zvaničnu posetu Beču uputio pismo Savetu federacije na ime predsednice Valentine Matvijenko, u kome je izneo predlog da se ukine pravo koje je dobio od tog tela.

Prema rečima Peskova, to je urađeno "u cilju normalizacije situacije i rešavanja krize u istočnim regionima Ukrajine, kao I povodom početka trostranih pregovora po tom pitanju".

Savet će razmatrati ovaj predlog 25. juna.

S druge strane, ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da je odluka Rusije o poništavanju rezolucije kojom se dopušta vojna intervencija u Ukrajini "prvi praktičan korak" Kremlja ka rešavanju krize na nemirnom istoku te zemlje

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    24. jun 2014 | 13:49

    OVO NIŠTA NE ZNAČI. SAMIM TIM SKIDA ODGOVORNOST I DOBIJA OGROMAN MANEVARSKI PROSTOR. KAO DA NIŠTA NIJE REKAO.

  • vuk popovic

    24. jun 2014 | 13:27

    Verovatno se uplasio Porosenka i desnog sektora. Mislim da je ovo samo vest manevar, ratni cilj je odavno poznat. Granica na Dnjepru..

  • džordž

    24. jun 2014 | 13:43

    kao rusofila I čoveka koji oseća veliku ljubav prema bratskom ruskom narodu, strašno me je razočarala šibicarska i kukavička politika vladimira putina koji je ostavio svoj narod da strada od avio bombi, da fašisti "desnog sektora" ubijaju decu i civile na ulici..on je samo potpalio vatru i iskoriatio kosovski presedan da se dokopa krima a krvlju plaća neko drugi ..koliko vidim nemamo ni mi sta da trazimo uz ruse, bolje da progutamo g..no i sreću potražimo na drugom mestu ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA