Nema doktorata Novice Tončeva!

U odgovoru Univerziteta u Nišu na zahtev za proveru podataka koje se tiču doktorata poslanika SPS-a navodi se da "u evidenciji datih saglasnosti na odluke o usvajanju izveštaja o urađenim doktorskim disertacijama na Univerzitetu u Nišu Novica Tončev nije registrovan"

  • 14

U evidenciji saglasnosti datih na odluke o odobravanju tema doktorskih disertacija na Univerzitetu u Nišu, poslanik SPS-a Novica Tončev nije registrovan, rekao je danas Tanjugu rektor tog univerziteta prof. dr Dragan Antić.

Tončev nije registrovan ni u evidenciji promovisanih doktora nauka na Univerzitetu u Nišu, rekao je Antić u odgovoru na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u kome se tražila "provera podataka da li je Novica Tončev na Univerzitetu u Nišu stekao zvanje doktora gradjevinskih nauka,".

Antić nije želeo da otkrije ko je podneo zahtev za proveru podataka koji se tiču doktorata Tončeva. Zahtev je podnet 19. maja 2014. godine, a odgovor je dat s datumom od 2. juna ove godine. Interesovanje za doktorsku disertaciju Tončeva javilo se pošto se predstavio kao doktor nauka prilikom predstavljanja narodnih poslanika u Skupštini Srbije.

U odgovoru na zahtev navodi se da "u evidenciji datih saglasnosti na odluke o usvajanju izveštaja o urađenim doktorskim disertacijama na Univerzitetu u Nišu Novica Tončev nije registrovan", kao i da "u evidenciji promovisanih doktora nauka na Univerzitetu u Nišu Novica Tončev nije registrovan."

U odgovoru se podseća da Univerzitet u Nišu kao samostalna visokoškolska ustanova po Zakonu o visokom obrazovanju daje saglasnost na odluke fakulteta o prihvatanju tema doktorskih disertacija, saglasnost na odluke fakulteta o prihvatanju izveštaja o urađenim doktorskim disertacijama i promoviše doktore nauka.

Antić je Tanjugu rekao u da, osim zahteva za proveru podataka za Tončeva, drugih zahteva u skorije vreme nije bilo. Tončev je, kako se navodi u njegovoj biografiji, završio Gradjevinski fakultet u Nišu, Odsek visokogradnje, 1989. godine. Bio je predsednik opštine Surdulica, narodni poslanik je Socijalsitičke partije Srbije u Narodnoj skupštini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA