Hrvatska obeležava 23 godine nezavisnosti

- Tražili smo slobodu, demokratiju, napredak, ljudska prava, bolji život. Kad god ocenjujemo današnju Hrvatsku, kao i kad razmišljamo o njenoj budućnosti, prisetimo se tih ideala i čuvajmo ono što smo uspeli da ostvarimo - poručio je predsednik Ivo Josipović

  • 27

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, predsednik Ivo Josipović, uputio je čestitku građanima. Ovaj dan se u Hrvatskoj obeležava u čast sećanja na one koji su odbranili zemlju i pomogli njen prosperitet.

- Najsrdačnije vam čestitam Dan državnosti, rođendan naše Domovine! Pre 23 godine, u teškim i neizvesnim vremenima, proglašena je državna samostalnost Republike Hrvatske. Svoju slobodu i demokratiju morali smo da ostvarimo braneći Domovinu od agresije. U tome smo bili uspešni zahvaljujući jedinstvenoj volji da očuvamo našu mladu državu - ističe predsednik Josipović u čestitki.

Kako se navodi, obeležavajući Dan državnosti održavaju se sećanja na sve one koji su radili na nastanku, odbrani i prosperitetu Hrvatske, posebno na one koji su za slobodu dali svoj život.

- Tražili smo slobodu, demokratiju, napredak, ljudska prava, bolji život. Kad god ocenjujemo današnju Hrvatsku, kao i kad razmišljamo o njenoj budućnosti, prisetimo se tih ideala i čuvajmo ono što smo uspeli da ostvarimo. Ali dužnost nam je da krenemo i korak dalje. Raditi više i bolje za našu domovinu, za naše građane, pojedince i porodicu, nije samo naša građanska ili politička dužnost, nego i čast. Niko drugi neće da brine o našoj zemlji onoliko koliko možemo i moramo mi sami -poručuje Josipović.

Predsednik Hrvatske pozvao je građane da zajedno pobede krizu koja je "siromaštvom okovala zemlju i mnogim ljudima ugrozila egzistenciju".

- Čestitajući naš veliki državni praznik, želim svim našim građankama i građanima da uvek budemo s razlogom ponosni na svoju Domovinu – zemlju slobode, demokratije i prosperiteta - stoji u čestitki predsednika Ive Josipovića.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bole

    25. jun 2014 | 12:08

    dan secanja na proterane srbe

  • Marko Milojevic

    25. jun 2014 | 12:07

    Umesti da mi smo mi Srbi prvi rekli: nece te vise Jugoslaviju-sacekaj te cas da mi izadjemo prvi pa vi radite sta ocete. Ne mi smo morali glumimo neke Jugoslovene i da cekamo da cak "Crnogorci" ("Nacija" sa 500'000 stanovnika) kazu dovidjenja da bi opet bili drzava... Samo mi nije jasno zasto opet svi oce u zajednici-EU?? Mi smo to imali pre 100 godina pa sta smo dobili!! Jel treba za 100 godina opet da ratujemo da bi znali gde su granice jer su se ljudi opet "izmesali" VOLI TE SVOJE, POSTUJ TE TUDJE i mani te se bre vise tih vestackih zejednica!!!

  • toplistanadrealista

    25. jun 2014 | 17:38

    "Tisucljetni" san se rasprsnuo kao mjehur od sapunice! Ne moze clanica eu da bude "neovisna"! Dzaba ste krecili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA