ŠTA ĆEMO SA OVIM? Crna Gora poklonila Srbiji podmornicu!

Podmornica je klase "Una", a osamdesetih godina prošlog veka izrađeno je njih šest. Nakon raspada SFRJ sve osim jedne su završile u Crnoj Gori

  • 46

Crnogorska vlada prihvatila je danas predlog Udruženja građana "Podmorničar" iz Beograda o ustupanju jedne podmornice Srbiji.

Podmornica će biti korišćena kao muzejski eksponat i biće izložena u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu. Plovilo je iz klase "Una", jugoslovenskih, diverzantskih podmornica.

- Udruženje "Podmorničar" je pre pet godina zvanično tražilo od Crne Gore ustupanje podmornice "P-911". Procedura je trajala pet godina jer je trebalo utvrditi da li je reč o kulturnom dobru - saopštio je posle sednice Vlade kapetan bojnog broda Darko Vuković.

Osamdesetih godina prošlog veka izrađeno je šest podmornica klase "Una" i raspadom SFRJ sve osim jedne su završile u Crnoj Gori. Ova zemlja je ranije odlučila da po jednu podmornicu ustupi Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji, a da dve ostanu u Crnoj Gori. Sve one će biti korišćene kao muzejski eksponati.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    26. jun 2014 | 22:09

    Najbolje je preneti u Obrenovac (za svaki slučaj).

  • Gucanac

    26. jun 2014 | 23:11

    Grad na vodi mora da ima u blizini podmornicu pa makar ona bila i u MUZEJU !

  • Jovan

    26. jun 2014 | 22:47

    moze da koristimo samo ta Gradski prevos u BG samo ugratiti tockove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA