Tri boraca Al Nusre uhapšena na Kosmetu!

U Kačaniku su uhapšena trojica mladića s Kosova za koje se sumnja da su se kao pripadnici terorističke organizacije Al Nusra borili u Siriji

  • 4

U Kačaniku uhapšena trojica osumnjičenih za terorizam, za koje se pretpostavlja da su pripadnici terorističke organizacije Al Nusra i da su se borili u Siriji.

Uhapšeni su Ilir Beriša (1989), Jetmir Kučuku (1992) i Sedat Topjani (1984) iz Kačanika.

- Sva trojica su osumnjičeni da su se kao pripadnici terorističke organizacije 'Al Nusra' borili u Siriji" - prenosi prištinski list Koha ditore.

Ovoj grupi mladića preti zatvorska kazna do 20 godina ukoliko se dokaže sumnja da imaju veze sa terorističkom grupom. Prema saznanjima lista, trojica uhapšenih bili su najmanje tri puta u Siriji kao borci. Imaju veze sa grupama iz Albanije i Makedonije.

Policija drži pod prismotrom i druge saradnike trojice uhapšenih. Ovaj prištinski list je prošle godine objavio imena osoba osumnjičenih za veze sa džihadističkim grupama i učesnika u ratu u Siriji.

Ratujući na strani pobunjenika, u Siriji su do sada živote izgubili Nartian Demoli, Muhamet Kopriva, Pajtim Oluri, Hetem Dema, Kjani Mjaku i Faton Sefa. Svi su sa Kosova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stefa

    27. jun 2014 | 13:20

    posaljite ih amerima. oni ionako vole muslimane a i tamo mogu puske slobodno da kupuju. amerika je ipak slobodna zemlja!

  • DD

    27. jun 2014 | 14:45

    ZNAČI STIGLA PRETHODNICA

  • Bojan

    27. jun 2014 | 15:56

    Pa oni im dali puške protiv Asada koji se brani samo. A imena su im kao iz filma Kralj prstenova! Hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA