BEZ DOGOVORA: Štrajk advokata do daljnjeg!

Advokatska komora Beograda saopštila je danas da se protest advokata obustavom rada nastavlja do daljnjeg s obzirom da na današnjem sastanku sa ministrom pravde nije postignut dogovor o usvajanju zahteva advokata

  • 22

Ministar pravde Nikola Selaković razgovarao je danas sa predstavnicima srpske advokature o načinima pronalaženja rešenja za višednevni štrajk advokata, međutim, kako su istakli iz Advokatske komore Beograda, dogovor nije postignut zbog čega će protest advokata obustavom rada biti nastavljen do daljnjeg.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravde, Selaković je sa predsednikom Advokatske komore Srbije Dragoljubom Đorđevićem, predsednikom Advokatske komore Beograda Slobodanom Šoškićem, predsednikom Advokatske komore Vojvodine Srđanom Sikimićem i predstavnicima Advokatske komore Požarevca, razgovarao o prevazilaženju problema koji su doveli do obustave rada advokata u Srbiji.

Na sastanku koji je trajao više od tri sata Selaković i predstavnici advokature su se usaglasili da se rešenje jedino može pronaći kroz otvoren dijalog svih strana, i da će se pregovori nastaviti kako bi se pronašlo adekvatno i kompromisno rešenje.

Postignut je dogovor da je potrebno u najkraćem roku pronaći rešenje za trenutni problem, ali da je neophodno nakon toga pristupiti sistemskom rešavanju nagomilanih problema sa kojima se advokatura suočava decenijama unazad. Na sastanku je dogovoreno i da se u sredu, 2. jula, održi novi sastanak predstavnika advokature sa ministrom pravde, na kojem će prisustvovati i ministar finansija Lazar Krstić.

Selaković je istakao da je Ministarstvo pravde posvećeno rešavanju svih problema u pravosuđu, ali da se neće svrstati ni na stranu advokata, ni na stranu Ministarstva finansija, već na stranu interesa građana.

Ministarstvo finansija pozdravilo je dogovor koji je danas postignut između Ministarstva pravde i advokatskih komora.

Nikola Selaković

- Verujemo da će se razgovori između nadležnih ministarstava i advokatskih komora nastaviti i u narednom periodu kako bi se obezbedilo što kvalitetnije poslovanje advokata i produbila saradnja svih nadležnih ministarstava i advokatskih komora u Srbiji- rečeno je u Ministarstvu finansija.

S druge strane, Advokatska komora Beograda saopštila je danas da se protest advokata obustavom rada nastavlja do daljnjeg s obzirom da na današnjem sastanku sa ministrom pravde nije postignut dogovor o usvajanju zahteva advokata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • put

    28. jun 2014 | 00:17

    Advokati su pokazali put kako treba ici. Povecali su osiguranje vozila za 45%, a cigarete najjeftnije na svetu.Kamate banaka najvece u evropi, toboze zbog nestabilnog podrucja u kojem posluju, pa vec 14 godina posluju banke I debeo kajmak su iznele iz zemlje, a Drzava narod nikako da zastiti od pohlepe banaka...Liberalizovali uvoz I unistili I ovo malo privrede....Tesko nama

  • lola

    27. jun 2014 | 22:32

    Što, baš advokati jedva sastavljaju kraj sa krajem i sve mora biti po njihovom; svima fiskalne kase,njima ne,,, svima povećani doprinosi i porez a njima ne treba da se poveća;samo su oni socijalno ugroženi....

  • Srbin

    28. jun 2014 | 09:48

    Neka strajkuju! Sto, inace se kao ubijaju od posla? Verujem da niko nece ni primetiti da ne rade. Sporovi se vuku godinama, da ne kazem decenijama, nereseni. Zasto? Zato sto njima tako odgovara. Kad bi spor resili ekspresno, kako bi "oderali" klijenta zaradili tu njihovu "crkavicu"? Sasvim je logicno da nece uzeti iste pare ako izadju na tri ili na sto tri rocista. Strajkujte slobodno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA