SENZACIONALNO: Burduš je trebalo da glumi Don Vita Korleonea u Kumu! (VIDEO)

U svojim memoarima "Blistavo i strašno" legendarni jugoslovenski glumac Bekim Fehmiu piše kako su Jovan Janićijeviću i njemu ponuđene uloge u jednom od najpopularnijim filmova na svetu. Fehmiu je trebalo da glumi lik Majkla Korleonea umesto Ala Paćina. Janićijeviću domaćin u Holivudu bio i Džon Vejn

  • 17

Jedan od najpopularnijih filmova na svetu o italijanskoj mafiji "Kum", u kojem legendarne uloge tumače Marlon Brando i Al Paćino, mogao je da izgleda sasvim drugačije.

Naime, umesto bardova Holivuda u likove Don Vita i Majkla Korleonea trealo je da uskoče Jovan Janićijević Burduš i Bekim Fehmiu, piše "Blic".

Dvojica velikana jugoslovenskog glumišta bila su na korak da zaigraju u ovom kultnom filmu. U svojim memoarima "Blistavo i strašno" Bekim Fehmiu piše da je u Rimu 1971. bio u gostima kod producenta Dina de Laurentisa i njegove supruge, glumice Silvane Mangano.

U toku večeri čuveni producent ga je  upitao:

- Zašto se onaj tvoj kolega nije vratio u Los Anđeles da nauči engleski za ulogu u filmu "Kum"? Ali sad su odlučili, nažalost, da svi glumci budu Amerikanci.

Bekim potom piše:

"Divni glumac Jovan Janićijević Janaćko, nezaboravni Burduš iz serije "Muzikanti", bio je u Los Anđelesu mesec dana. Čak je i štampa pisala o tome kako je bio gost Džona Vejna. Ponuđena mu je glavna uloga don Korleonea u filmu "Kum" pod uslovom da nauči jezik. Mene su već odredili za ulogu Majkla, njegovog mlađeg sina. Janaćko se više nikad nije vratio u Los Anđeles".

Da je upoznao veliku zvezdu Džona Vejna priča i Jovan Janićijević u januaru 1972. za "RTV reviju".

- Kad je čuo da sam jugoslovenski glumac, Vejn se nasmešio i rekao: "Mnoge kolege pričale su mi da su se na snimanju u Jugoslaviji sjajno provele. Voleo bih da se i meni ukaže ta prilika! -sećao se Burduš.

U jeku njegove najveće popularnosti kao Burduša, pojavio se njegov drug iz detinjstva Dušan Protić. Sad se zvao Deni Maršal. Ispričao je Janićijeviću da je na Zapadu napravio karijeru kao filmski glumac i producent. Ponudio mu je da glumi u Holivudu, da bude njegov gost. I Burduš je prihvatio.

- Dani u Holivudu su prolazili. Sumnje u Maršala rasle su sve do onog dana kad su mi javili da ću igrati u filmu o mafiji "Kum", po knjizi koja je u SAD bila bestseler... Ali, došao je kraj mojoj vizi i ja sam morao kući - objasnio je tada Janićijević.

Pogledajte odlomak iz filma "Kum":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • buba

    29. jun 2014 | 15:40

    i ja sam trebala da dobijem na lutriji....senzacionalno!!!!!

  • toplistanadrealista

    29. jun 2014 | 16:24

    Davno sam kao klinac negdje procitao da je Ljubisa Samardzic trebao da glumi u filmu "Drakula", ne sjecam se zbog kojih razloga nije snimao, ali umjesto njega je upao Kristofer Li.

  • Milica

    29. jun 2014 | 15:58

    Bujnu mastu je imao ovaj! Film naravno nikada ne bi bio takav hit da su oni igrali, tako da je citava ova prica nepotrebna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA