KRVAVA OSVETA: Izrael bombarduje pojas Gaze zbog ubistva tri tinejdžera (VIDEO)

Zbog smrti tri dečaka koja su bila kidnapovana, Izrael je otvorio vatru na više od 30 lokacija u pojasu Gaze. Osumnjičeni za ubistvo se nalaze u bekstvu, a ministar odbrane Moše Jaalon je istakao da neće stati dok ih ne uhvate

  • 13

Nepun dan od kako su pronađena tela tri oteta izraelska tinejdžera u polju severozapadno kraj Hebrona, izraelski borbeni avioni gađali su više od 30 lokacija u pojasu Gaze, a ministar odbrane Moše Jaalon je istakao da će ući u trag ubicama i da će se Hamas kazniti za taj zločin.

Vojska je saopštila da su borbeni avioni gađali 34 lokacije u Gazi od kojih većina pripada Hamasu i da je to odgovor na 18 raketa ispaljenih od vikenda na Izrael.

Portparol izraelske vojske je rekao da su izraelski vojnici otvorili vatru na jednog Palestinca, koga su palestinski zvaničnici identifikovali kao Jusufa Ibrahima abu Zagu (19), jer je bacio eksplozivnu napravu na vojnike tokom hapšenja militanta u izbegličkom kampu Dženin na Zapadnoj obali.

Napadi su izvršeni nekoliko časova nakon što je Izrael pronašao tela tri tinejdžera na Zapadnoj obali koji se vode kao nestali još od 12. juna. Izrael je za njihovu otmicu okrivio Hamas, a uhapšeno je nekoliko desetina Palestinaca.

- Smatramo Hamas odgovornim za otmicu i ubistvo i znamo kako da sravnimo račune s njima - upozorio je Jaalon, odnosno ponovio je pretnju koju je izraelski premijer Benjamin Netanijahu izrekao sinoć i dodao:

- Nastavićemo da gonimo ubice dečaka i nećemo stati, niti ćutati dok ih ne uhvatimo - zaključio je Jaalon.

Dečaci su sahranjeni danas, a dvojica osumnjičenih, Marvan Kavasme (29) i Amar Abu Ajša (33) se i dalje nalaze u bekstvu.

Inače, Hamas je često ohrabrivao svoje članove da otmu Izraelce u uverenju da će ih iskoristiti u vidu razmene za palestinske zatvorenike. Međutim, ta islamistička grupa nije preuzela svoju odgovornost za ovu otmicu, već ju je samo pohvalila zapretivši da će Izrael "otvoriti vrata pakla" ako preduzme akciju protiv hamasovaca.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Beta / Tanjug / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA