PUTIN: Porošenko je glavni krivac za nasilje u Ukrajini (FOTO)

- Nažalost, predsednik Porošenko je doneo odluku da ponovo pokrene vojnu operaciju, a mi - tu mislim na sebe i moje evropske kolege - nismo uspeli da ga uverimo da rat neće dovesti Ukrajinu na put stabilnog, jakog i dugotrajnog mira - rekao je Putin

  • 13

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da on i njegovi evropski partneri nisu uspeli da uvere predsednika Ukrajine Petra Porošenka da produži primirje i dodao da je Porošenko glavni krivac za nastavak sukoba u svojoj zemlji.

- Nažalost, predsednik Porošenko je doneo odluku da ponovo pokrene vojnu operaciju, a mi - tu mislim na sebe i moje evropske kolege - nismo uspeli da ga uverimo da rat neće dovesti Ukrajinu na put stabilnog, jakog i dugotrajnog mira - rekao je Putin u obraćanju ruskim ambasadorima na skupu u Moskvi, a preneo je Rojters.

Porošenko je rano jutros, nakon što je isteklo sedmodnevno primirje proglašeno 20. juna, a zatim i trodnevni produžetak prekida vatre, objavio da će vladine snage obnoviti vojne operacije protiv proruskih snaga.

- Petro Porošenko do sada nije bio direktno odgovoran za naređenja za početak vojnih operacija, ali je sada u potpunosti preuzeo tu odgovornost, ne samo vojno, već i politički - istakao je ruski predsednik.

On je u današnjem govoru, nakon što su jutros ukrajinske snage ponovo pokrenule ofanzivu protiv proruskih snaga na istoku zemlje, dodao da će zvanična Moskva nastaviti da štiti interese etničkih Rusa u inostranstvu.

Putin je istakao i da svi u Evropi moraju da rade na tome da se scenariji koji su se dogodili u Siriji, Libiji, Iraku i Ukrajini, misleći na oružane sukobe u tim zemljama, "ne prošire na druge države".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    1. jul 2014 | 15:07

    Oni to rade namerno da ponize Ruse I isprovociraju reakciju moskve, Ukrajinci tek nece imati leba, oni zavise dosta od Rusa. Njihova kontrola istoka nikada nece biti prava

  • Ccc

    1. jul 2014 | 15:10

    Ukraici verovatno razumu samo jezik sile...pokazi jim putine ko nosi pantalone u evropi...i svetu...

  • dragan .

    1. jul 2014 | 18:11

    Kreni care .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA