Rusi kupuju Železaru Smederevo za dolar!

Predsednici "Junajtid grupe" Gor Čudopolov i Igor Šamis juče su u Vladi sa ministrom privrede Dušanom Vujovićem dogovorili preuzimanje sto odsto kapitala Železare

  • 51

Vlada Srbije i ruski holding "Junajtid grupa", blizak vlastima u Rusiji, dogovorili su se juče o prodaji "Železare Smederevo", piše Blic.

Predsednici iz ove gurpacije Gor Čudopolov i Igor Šamis juče su u Vladi sa ministrom privrede Dušanom Vujovićem dogovorili preuzimanje sto odsto kapitala Železare.

- Železara je u dugovima i velikim problemima. Cilj Vlade je da sačuva radna mesta za 5.000 zaposlenih, pa će Rusi kompaniju najverovatnije preuzeti za jedan dolar. To je i cena za koju je Vlada Srbije kupila Železaru od "Ju-Es- Stila" - kaže izvor tog lista.

Izvor Blica je naveo da predstavnici Junajted grupe nisu skoro bili u Smederevu i da su Železaru poslednji put posetili pre dve godine, kada su njihovi konsultanti uradili detaljnu analizu poslovanja, i podsetio da se Junajted grupa 2012. godine prijavila na tender za Železaru.

"Junajtid grupa" je osnovana 2008. u Luksemburgu. Najveći deo imovine poseduje u Češkoj i Rusiji, pa se vodi kao ruska firma, a kompanija posluje u Evropi, Severnoj Americi, Aziji i Africi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lajavi Krelac

    3. jul 2014 | 10:43

    Prvo smo Rusima poklonili NIS,sada im dajemo zelezaru,a onda po sistemu kupis dva dobijes tri poklanjamo i EPS i onda slobodno mozemo da skinemo gace i da im se namestimo. Jos da uvedemo Ruski kao maternji jezik,okrenemo zastavu naopako i onda je ludilo kompletno. Klanjamo se nekome ko nikada nista dobro nije uradio za Srbiju,a zarad nepriznavanja Kosova. A Rusi ko Rusi kada budu sve pokupovali,odnosno kada im sve ispoklanjamo, ladno ce da priznaju Kosovo a da nece ni trepnuti. Mnogo smo jadni.

  • Mile protiv tranzicije

    3. jul 2014 | 10:14

    Amerikanci pretopili nas celik - citaj tenkove- i zapalili. Sta ce Rusi da pretapaju? A da informisem narod, jedan od parametara razvijenosti i snage drzava je i taj koliko celika poseduje drzava po glavi stanovnika.

  • nothingelse

    3. jul 2014 | 11:03

    Tacno covek treba biti bolestan kada se raduje ovako glupoj vesti...Nasa zemlja je odavno prodata Rusima na zalost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA