Tri osobe povređene u trci s bikovima u Pamploni (FOTO) (VIDEO)

Nijednog učesnika danas nije povredio bik rogovima, a teže povređen je, kako su saopštile lokalne vlasti, 23-godišnji muškarac iz engleskog grada Notingema, sa povredama grudi i prelomima rebara

  • 2

Tri osobe su povređene, jedna teže, u današnjoj drugoj trci sa šest borbenih bikova u kojoj se nadmetalo više hiljada učesnika, na čuvenom festivalu San Fermin u Pamploni.

Nijednog učesnika danas nije povredio bik rogovima, a teže povređen je, kako su saopštile lokalne vlasti, 23-godišnji muškarac iz engleskog grada Notingema, sa povredama grudi i prelomima rebara, preneo je AP.

Vlasti su saopštile da je i jednom Špancu i Japancu pružena zdravstvena pomoć u bolnici zbog lakših povreda. Jednu osobu je bik probo juče kroz butinu, tokom prve runde trke.

Festival San Fermin, koji se svake godine održava u Pamploni od 6. do 14. jula, poznat je širom sveta po trkama sa bikovima. Učesnici iz čitavog sveta tada trče uskom ulicom dugačkom 850 metara, od prostora u kojem se drže bikovi pa sve do arene, dok ih jure bikovi.

Devetodnevni festival San Fermin, tokom kojeg danju učesnici trče sa bikovima uskim ulicama Pamplone, a noću posećuju zabave, ovekovečio je u svom romanu iz 1926. godine "Sunce se ponovo rađa" Ernest Hemingvej.

Pogledajte kako ova trka:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nora

    8. jul 2014 | 17:56

    Samo je bitno da nema povredjenih bikova - jer jedino oni tu nisu dobrovoljno

  • Pera kojot!

    8. jul 2014 | 18:22

    Bez obzira sto je to tradicija, oni nisu normalni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA