Pet raketa oboreno nad Tel Avivom

Zbog raketne vatre začule su se sirene, ali svih pet raketa presrele su u vazduhu protivraketne baterije "gvozdena kupola". Izrael je saopštio da pripadnici Hamasa u pojasu Gaze imaju desetine dalekometnih raketa koje mogu da prodru u Izrael dublje nego ikada ranije

  • 4

Najmanje pet raketa ispaljenih iz pojasa Gaze oboreno je danas iznad Tel Aviva i okolnog područja, javio je izraelski vojni radio.

Zbog raketne vatre začule su se sirene, ali svih pet raketa presrele su u vazduhu protivraketne baterije "gvozdena kupola", dodaje se u izveštaju radija. Jutros je ispaljena jaka baražna vatra na centralni deo Izraela, javio je Rojters.

Izrael je saopštio da pripadnici Hamasa u pojasu Gaze imaju desetine dalekometnih raketa koje su sposobne da prodru u Izrael dublje nego ikada ranije.

Jedna raketa pala u utorak u Haderu, koja je 100 kilometara udaljena od pojasa Gaze. Izraelci su se sklanjali u skloništa od bombi u Tel Avivu i Jerusalimu. Iznad područja Tel Aviva su dve rakete presretnute, a u Jerusalimu su takođe dve pale van grada.

Izrael je u utorak započeo ofanzivu bombardujući ciljeve u Gazi iz vazduha i sa mora da zaustavi pojačano raketiranje svoje južne teritorije iz tog palestinskog područja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niksicanin

    9. jul 2014 | 12:13

    Podrska za prijateljski izraelski narod.

  • zmaj od Bosne

    9. jul 2014 | 13:29

    Pazi se i do Niksica imaju domet,ti kome su izraelcani prijatelji mogu mislit kakav ti je mentalni sklop

  • HRVAT

    9. jul 2014 | 13:11

    Znaci dobro se biju.....,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA