VETAR NOSIO DRVEĆE: Nevreme razorilo sela kod Inđije! (FOTO) (VIDEO)

Snažan vetar čupao je drveće iz korena i odnosio crep sa krovova, a grad veličine jajeta uništio je kukuruz i suncokret u poljima

  • 4

Sremska sela Novi Karlovci i Novi Slankamen kod Inđije pogodilo je nezapamćeno nevreme, koje je za svega 15 minuta uništilo na desetine kuća.

Snažan vetar koji je ova mesta zahvatio u utorak kasno uveče, čupao je drveće iz korena i odnosio crep sa krovova, a grad veličine jajeta uništio je kukuruz i suncokret u poljima.

Kako svedoče meštani, za nekoliko minuta iznad njih se nadvio crni oblak, kakav nikad ranije nisu videli.

- Kuglice, veličine jajeta, bile su toliko oštreda nisam smeo da otrčim od okućnice do kuće. Gledao sam kako mi vetar kida crep sa krova... Zbog prokišnjavanja digao se parket, a komšinicina kola su se potpuno slupala jer se sav crep sručio na njih - kaže Aleksa Filipović iz Novih Karlovaca, prenosi "Informer".

Ista situacija zabeležena je i u selu Novi Slankamen gde je vetar iščupana stabla bacao na kolovoz. U Inđiji, snažan vetar pokidao je banderu, ali i odneo krov sa gradske gimnazije.

Sektor za vanredne situacije MUP Srbije ispalio je svega pet protivgradnih raketa, što nije bilo dovoljno da se nevreme spreči.

Ništa bolje nije prošla ni Kovačica. Vetar je pratio grad praktično je kidao roletne sa prozora, a poljoprivredne kulture su potpuno uništene. Takođe, jak grad je pogodio i Vladičin Han i okolna sela, a najkritičnije je bilo u selima Polom i Repince.

Meteorolozi su upozorili građane Srbije da su čitave nedelje mogući popodnevni pljuskovi i vremenske nepogode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjan

    10. jul 2014 | 08:13

    Meteorilozi upozorili, sta da narod radi da zalepi selotejpom crepove cemu upozorenje kad nema protivgradnih raketa. Nikad ocajni bili nismo nikad u losijem stanju drzava i nikad siromasniji nismo bili

  • Ilija

    10. jul 2014 | 05:32

    Božja kazna ih je snašla jer im je poslanik Marijan Rističević mešetar i prevarant svetskog formata koji se izdaje za seljaka a motiku nikad u ruke uzeo nije. Bivši kafedžija i metalostrugar ide od sela do sela i vara ljude jer je kupio poslaničko mesto i može mu se. Ali gnev Gospodnji spusti se na grešne koji ga podržavahu na putu takvome...

  • sudija

    10. jul 2014 | 05:09

    Kad narod i popovi pocnu ziveti prema bozanskom zakoniku mozda se sve promeni. Za sada to je izgleda Kletva koja se spustila na zemlju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA