Đuriću zbog Azotare određeno zadržavanje do 48 sati!

Draganu Đuriću predsednik Upravnog odbora Vetarinarskog zavoda određeno je zadržavanje do 48 sati. Takođe, u pritvoru su zadržani i Tihomir Trišić, direktor DOO "Akter" i Milan Divljak, vlasnik i ovlašćeno lice DOO "Staša"

  • 8

Vlasnik "Zekstre" i predsednik UO Veterinarskog zavoda Dragan Đurić, vlasnik i direktor DOO "Akter" Tihomir Trišić i vlasnik DOO "Staša" Milan Divljak uhapšeni su zbog sumnje da su malverzacijama prilikom prodaje đubriva oštetetili pančevačku "Azotaru" za 7,5 miliona evra, saznaje RTS. Sva trojica su saslušani ranije danas u Tužilaštvu.

- Đuriću je određeno zadržavanje do 48 sati - rekao je njegov advokat Dragan Marković.

Tužlac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević saopštio je da je i Trišiću i Divljaku određeno rešenje o zadržavanju.

Uprava kriminalističke policije je podnela ovom Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv sedam lica zbog sumnje da su prilikom ugovaranja i prodaje mineralnih đubriva u pančevačkoj „Azotari" u periodu od 2009. do 2012. godine privrednim društvima iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Sombora i Pančeva „Staša", „Akter" „1.oktobar", „Gradska pekara" i Vetarinarski zavod Zemun pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 750 miliona dinara odnosno 7,5 miliona evra.

- Dvoje osumnjičenih nisu pronađeni na poznatim adresama, dok su prema osumnjičenima Radosavu Vujačiću, bivšem predsedniku UO HIP "Azotara" Pančevo i Mihajlu Grujiću, zameniku generalnog direktora HIP "Azotara" Pančevo već primenjene mere za obezbeđenje njihovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njih već vodi takođe zbog prodaje mineralnih đubriva u HIP "Azotari" - naveo je Radisavljević.

Đurićev advokat je rekao da njegov klijent ne priznaje izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. Međutim, MUP navodi da je Đurić prodao đubrivo, naplatio robu i sredstva prebacio na račun firme "Akter medija grupe".

- Azotari je platio samo PDV čime je sebi i preduzećima 'Akter risrč' i 'Akter medija grupa' pribavio protivpravnu imovinsku korist od 81,5 miliona dinara - navodi MUP.

Sportskoj javnosti Đurić je poznat kao predsednik Fudbalskog kluba Partizan. Na čelnom mestu tog kluba nalazi se od jula 2008. Iako se februara ove godine pojavila informacija da je podneo ostavku na to mesto, čini se da tu funkciju i dalje obavlja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA