VELIKA ALBANIJA PRETI: Makedonija je mrtva, Srbija je sledeća!

Kočo Danaj, lider Liste za "prirodnu Albaniju" tvrdi da će se albanska teritorija proširiti na celo Kosovo, delove južne Srbije do same granice s Nišem, zapadnu Makedoniju, nekoliko opština na istoku Crne Gore, kao i oblast Čameriju na severu Grčke

Kočo Danaj iz Tirane, zagovornik ideje stvaranja velike albanske države i lider Liste za prirodnu Albaniju, izjavio je da je Makedonija već mrtva, a da je Srbija sledeća.

Prema tvrdnji ovog istoričara, Albanija će zauzimati veliki deo makedonske teritorije i pola južne Srbije, a protesti u Skoplju su izraz borbe njegovih sunarodnika koji smatraju da su u ovoj državi tretirani kao građani drugog reda.

- Albanci su ustali protiv šovinizma makedonske vlade. Tokom protesta sukobili su se s policajcima, koji su bili naoružani do zuba. Ali protesti u Makedoniji moraju da se nastave. Korak po korak ta teritorija treba da bude očišćena i oslobođena svake religijske ili nacionalne raznolikosti, a pobuna treba da se transformiše u jedan sveobuhvatni pokret čiji je cilj konačno spajanje sa Albanijom - rekao je Danaj za "Kurir".

Naglašava i da je Makedonija 2001. izbegla raspad samo zato što je sa Albancima potpisala Ohridski sporazum, ali taj dokument ona nikad nije prihvatila, već je sporazum "sahranjen, ali sa njim je i Makedonija umrla".

Prema njegovim rečima, teritorija "prirodne Albanije" obuhvatila bi Albaniju, celo Kosovo, delove južne Srbije do same granice s Nišem, zapadnu Makedoniju, nekoliko opština na istoku Crne Gore, kao i oblast Čameriju na severu Grčke.

- Naši susedi, sve dok žele da se u regionu održi mir i stabilnost, moraju da prihvate „prirodnu Albaniju“ - naglasio je Danaj.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kontras

    14. jul 2014 | 11:01

    Ukoliko to urade mogu da ocekuju rat koji ce za njihovu vrstu bili i poslednji. Tada ih ni jedan politicar nece spasiti jer ce narod uzeti stvari u svoje ruke. Zivelo Pravosljavlje!!!

  • Boki

    14. jul 2014 | 10:51

    Ja sam na samoj granici Nisa. Samo mi dodjite, taman mi treba neko na kome cu da iskalim bes!

  • Invisible

    14. jul 2014 | 11:00

    Sa nama, makedoncima i crnogorcima je lako jer sko glupi.. Ali pokusajte nesto od Grka da uzmete i raskomadace vas.. Sro bih iskreno voleo da vidim..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA