MITROVICA U SUZAMA: Sahranjeni mladići stradali u sudaru glisera (FOTO)

Tuga i muk vladaju severnom Kosovskom Mitrovicom. Četiri nerazdvojna druga iz detinjstva su tragično nastradala u sudaru dva glisera. Dvojica su sahranjena, a za još dvojicom se traga

  • 4

U prisustvu velikog broja građana severnog Kosova i Metohije danas su na groblju u mestu Rudare sahranjeni Petar Mirković (28) i Vladan Stašić (34), iz Kosovske Mitrovice, koji su juče stradali prilikom sudara dva glisera na jezeru Gazivode.

Sa svih puteva koji vode ka groblju u Rudaru slivala se reka ljudi u dve povorke kojima su ispraćeni sinovi jedinci, koje je ceo podeljeni grad na Ibru poznavao, voleo i poštovao.

- Ima li veće nesreće ili veće tragedije za roditelje kada dožive da mora da isprate svoje dete do njegovog večnog boravišta – rekao je Vladanov otac, smognuvši snage da se zahvali po srpskom običaju sve prisutne pozove na komad hleba i čašicu rakije. Uzalud je majka Stanica dozivala svog jedinca, dok su je skrhane od bola pridržavale sestre Anđelija i Zorica.

Vladan je bio je omiljeni profesor fizičkog vaspitanja u školi "Petar Kočić" u selu Bube nadomak Zubinog Potoka, koga su na začelju Pogrebne povorke uplakani ispraćali njegovi đaci.

Dolazak druge pogrebne povorke najavio je zvuk motora bajkera Moto Kluba "Kosovski vitezovi " čiji je član bio i Petar Mirković.

I Petrovo ime se razleže u bolnom kriku majke Leposave i sestre Zorke, za čijim se suprugom Aleksandrom na jezeru Gazivode traga. Iza sebe je ostavio suprugu Tanju i trogodišnju ćerku Filipu. Bio je vlasnik omiljenog kafića u gradu, gde su dolazile sve generacije.

Tuga i muk vladaju severnom Kosovskom Mitrovicom. Četiri nerazdvojna druga iz detinjstva su tragično nastradala u sudaru dva glisera.

Vladan i Petar su sahranjeni, a za Aleksandrom i Dušanom se još uvek traga u dubinama jezera Gazivode površine oko 12 kvadratnih kilometara i dubine preko 100 metara.

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije, Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću proglašena je trodnevna žalost.

Intenzivna potraga za Dušanom Nikolićem i Aleksandrom Mirkovićem nastavljena je danas.

Komandir Regionalne Kosovske policije-sever Nenad Đurić je rekao da "vizuelna potraga i dalje traje u koju su pored policije uključeni Ribočuvarska služba, vatrogasci i dobrovoljci".

Prema njegovim rečima u potragu uključene su i ronilačke ekipe koje su angažovane u saradnji sa Kforom, koji takođe učestvuje u potrazi. Đurić je potvrdio da su oba čamca u kojima su se nalazili nastradali pronađena i da je prema preliminarnim rezultatima dosadašnje istrage, do nesreće došlo kada je veći gliser prešao preko manjeg.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA