Više od pola milijarde dinara za zapošljavanje u Vojvodini

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u Vojvodini ima oko 200.000 nezaposlenih, dok je više od trećine mlađe od 30 godina

  • 0

Ove godine za zapošljavanje u Vojvodini biće uloženo više od 500 miliona dinara, od kojih će pokrajina izdvojiti 316 miliona, a ostatak su sredstva iz republičkog budžeta, izjavio je pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

Od novca koji će izdvojiti pokrajina, 126 miliona dinara biće izdvojeno za udruživanje sa opštinama, dok će ostatak biti usmeren na samozapošljavanje i novo zapošljavanje- rekao je Vasin, predstavljajući predlog Pokrajinskog akcionog plana za zapošljavanje članovima Pokrajinskog saveta za zapošljavanje.

Kako je napomenuo, ovog meseca biće raspisan konkurs kako bi već u februaru novac mogao da se prosledi lokalnim samoupravama koje če otpočeti sprovođenje planova.

Uz programe samozapošljavanja i novog zapošljavanja, ove godine u plan su dodati javni radovi i programi pripravništva, a biće otvoren i Pokrajinksi centar za obuku nezaposlenih lica.

 

 

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA