PREMIJER UKRAJINE: Kaznite skotove! RUSI: Meta je bio Putinov avion!

Nakon što je na teritoriji Donjeck u Ukrajini, koja je pod kontrolom proruskih snaga, pao putnički avion, Moskva i Kijev su počeli sa međusobnim optužbama i prebacivanjem krivice

  • 24

Premijer Ukrajine, Arsenij Jacenjuk, poslao je danas svim svetskim liderima poruku da moraju hitno da "kazne skotove" koji su odgovorni za obaranje malezijskog aviona.

Nakon što je na teritoriji Donjecke oblasti u Ukrajini, koja je pod kontrolom proruskih snaga, pao putnički avion, Moskva i Kijev su počeli sa međusobnim optužbama i prebacivanjem krivice.

Ukrajina je optužila ruske separatiste, iako su zvaničnici Narodne Republike Donjeck izjavili da ne poseduju takvu vojnu opremu kojom je avion oboren.

Predsednica Gornjeg doma ruskog parlamenta, Valentina Matvijenko, izjavila je danas da odgovornost za pad malezijskog aviona MH17 na istoku Ukrajine leži na ukrajinskoj vladi.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, izjavio je da država na čijoj se teritoriji dogodila nesreća snosi odgovornost za tu tragediju. Kako je istakao, to se ne bi dogodilo da Kijev nije ponovo pokrenuo vojnu ofanzivu protiv proruskih snaga na istoku zemlje.

Televizija NTV objavila je izjavu neimenovanog izvora iz ruske federalne Agencije za vazdušni saobraćaj da su malezijski i Putinov avion prošli istu tačku na istoj visini, svaka tokom svog leta, što ide u korist ruskoj teoriji da je prava meta zapravo bio Putin.

- Uradićemo sve što je moguće tako da se dobije objektivna slika onoga što se dogodilo. Ova nesreća je potpuno neprihvatljiva - izjavio je Putin.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, Dailymail.co.uk)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodoljub

    18. jul 2014 | 17:04

    Pet puta vise nevinih civila su ubile snage Kijeva u granatiranju gradova - stambenih zgrada, pa bi skotovi trebalo da budu pre oni, nego iko drugi. Naravno, to ne znaci da iko odobrava obaranje malezijskog aviona. Samo se pitam zasto se niko na zapadu ne "streca" zbog mnogo vise civilnih zrtava od granatiranja gradova.

  • hammaj

    18. jul 2014 | 16:54

    Neznam sto bi rusi gledali da ubiju Putina, sto bih on to bio meta u svojoj drzavi kojoj on upravlja kako hoce...Ukrainci sumnjivi ste mi

  • русиа

    18. jul 2014 | 17:51

    Дио украјинаца који је пао под утицај фашиста служи сотони

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA