HIT: U Smederevu pijani i prljavi ne smeju u taksi!

Prema rečima smederevačkih taksista kazne koje su predviđene odlukom su oko milion ili milion i po dinara. Oni takođe navode da vozač taksija nije nadležan da procenjuje ko je pijan, a ko bolestan

  • 42

Gradsko veće u Smederevu usvojilo je odluku o taksi vozilima kojom se taksistima zabranjuje da voze pijane, bolesne ili ljude sa prljavom garderobom, piše "Blic".

U članu 22 odluke stoji da „taksi vozač ne sme da u taksi vozilo primi lica pod uticajem alkohola i opojnih droga ili obolela od zaraznih bolesti, kao i lica sa izuzetno zaprljanom odećom“.

Prema rečima smederevačkih taksista kazne koje su predviđene odlukom su oko milion ili milion i po dinara. Oni takođe navode da vozač taksija nije nadležan da procenjuje ko je pijan, a ko bolestan.

- Ovo praktično znači da kad neko ode na proslavu i popije neku više neće moći da ostavi svoja kola i pozove taksi. Bolje da zabrane taksi prevoz nego na taj način da nas pobiju – rekao je za “Blic” predsednik Sindikata taksista Smedereva, Zoran Cvišić.

Taksisti su nezadovoljni i time što grad Smederevo planira da potpuno liberalizuje taksi tržište, odnosno da ukine ograničenje broja taksi vozila.

Predstavnici smederevskih udruženja taksista uspeli su, tokom pregovora sa gradskim vlastima, da se izbore za odlaganje usvajanja ovakve, nakaradne odluke. Ona je trebalo da se nađe pred odbornicima u Skupštini 22. jula. Dok ne stigne pred Skupštinu, taksisti će, kako kažu, pokušati da donosioce gradskih pravila ubede da izmene sporne odredbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Смедеревац из Смедерева

    20. jul 2014 | 06:19

    Sinoc sam bio pijan i pozvao taksi i tako uvek radim,zbog toga sam i sacuvao profi dozvolu sve ove godine.Kad pijem-ne vozim!!!

  • Dr

    20. jul 2014 | 09:32

    Imam resenje za bolesne.Sve doktore sa biroa prekvalifikovati u taksiste, pa stetoskop oko vrata, aparat za pritisak u kasetu i onda:skinite se do pojasa, oslusne i izmeri pritisak; Zdravi ste , izvolite u vozilo.Samo da mi je znati , koji je debil izmislio ovo pravilo?Ups, zaboravih da zivim u zemlji Srbiji!!

  • Bayo

    20. jul 2014 | 06:53

    Овај закон је писао вероватно неки јако мудар човек, да нема курви,пијаних,и наркомана нико се жив не би возио. Част изузецима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA