Napadnut novinar Bete!

Prema rečima napadnutog Živka Perišića, Mileta Trišić, predsednik Mesne zajednice u selu Zagrađeje, nasrnuo fizički na njega 18. jula ispred pijace u Gornjem Milanovcu, posle čega je on obavestio policiju

  • 1

Na novinara agencije Beta Živka Perišića u Gornjem Milanovcu uz uvrede i pretnje fizički je nasrnuo Mileta Trišić (69), predsednik Mesne zajednice u selu Zagrađe.

- Za 40 godina rada nikada ovako nešto nisam doživeo, odmah sam ga prijavio policiji -  naveo je Perišić danas u izjavi Tanjugu.

Prema rečima Perišića, Trišić je nasrnuo fizički na njega 18. jula ispred pijace u Gornjem Milanovcu, posle čega je on obavestio policiju.

Policija je brzo reagovala i o svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Gornjem Milanovcu, kao i novinarska udruženja.

Perišić je 15. januara ove godine preneo izjavu direktora Elektrodstribucije u Lazarevcu, Veselina Šiljegovića, da je u decembru Trišić optužen zbog krađestruje, jer je u svojoj kući kablom zaobišao strujomer.

Kako je tada objasnio Šiljegović, Trišiću je zbog toga isključena struja, određeno je da plati prosek od preko 200.000 dinara na osnovu utvrđenog tarifnog sistema i da se strujomer postavi na eleketrični stub.

U decembru je Elektrodistribucija zbog krađe struje protiv njega podnela tužbu Osnovnom sudu u Čačku.

Trišić je dugo godina predsednik Mesne zajednice u Zagrađu i donedavno je bio direktor Trgovinskog preduzeća "Proleter" u Gornjem Milanovcu.

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuddilo je napad na Perišića. UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    23. jul 2014 | 09:05

    Sramota za drustvo u kome zivimo da jednog postenog novinara napada lopov i to zato sto covek posteno radi svoj posao i zaraduje neku minimalnu zaradu.Brukami sramota za zemlju u kojoj zivimo!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA