DA LI SU NORMALNI? Malezija erlajns umesto preko Ukrajine, leti preko Sirije

Nakon obaranja malezijskog putničkog aviona u četvrtak, avio-kompanije su počele da izbegavaju vazdušni prostor u istočnoj Ukrajini. Aviokompanija "Malezija erlajns" je preusmerila let na redovnoj liniji između Londona i Kuala Lumpura, koji sada leti preko Sirije

  • 11

Aviokompanija "Malezija erlajns" je preusmerila let na redovnoj liniji između Londona i Kuala Lumpura umesto preko Ukrajine, što je bila uobičajena ruta, preko Sirije, pokazuju podaci sa sajta "Flajtradar 24".

Nakon obaranja malezijskog putničkog aviona u četvrtak, avio-kompanije su počele da izbegavaju vazdušni prostor u istočnoj Ukrajini gde se vode borbe između ukrajinske vojske i proruskih snaga.

U petak je avion MH4 na liniji Kuala Lumpur-London leteo preko istočne Turske, navodi "Flajtradar 24".

Promena rute svedoči o problemima sa kojima se aviokompanije suočavaju prilikom pronalaženja bezbednih koridora na zakrčenim rutama između Azije i Evrope, ocenjuje Rojters.

Na stotine letova odvijalo se preko Ukrajine pre tragedije u četvrtak i nije neuobičajeno da međunarodne aviokompanije lete preko ratnih zona kao što su Sirija ili Avganistan.

Američka federalna služba za avijaciju, čija je regulativa među najstrožima u svetu, u maju je izdala snažnu preporuku za američke operatere da ne lete iz Sirije ili preko njene teritorije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodoljub

    21. jul 2014 | 15:25

    Mozda i nisu normalni, ali tesko im je da nadju teritoriju na planeti gde Amerikanci ne vode rat, direktno, ili indirektno. Nekuda moraju da lete.

  • Slobo

    21. jul 2014 | 14:33

    Nisu oni ludi? Trba ovo gledati iz drugog ugla.Najverovatnije nema cvrstih dokaza da je Rusija umesana u obaranje letilice nad Ukrajinom.Sada se pravi paralela u Siriji gde pobunjenici nemaju rakete za obaranje letilica na velikim visinama osim Sadama.Treba oboriti letilicu okriviti Sadama koji ima zastitu Rusa bezobzira sto sam ubedjen da pobunjenici su spremni za akciju.Ovi iz Malezije su samo izvrsioci neci ludackih planova za pravljenje rata sirih razmera.

  • Vojin

    21. jul 2014 | 14:13

    Ovi bas cackaju mecku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA