NEKO ĆE NASTRADATI: Vozovi prolaze, a rampe podignute! (FOTO)

U selu Tešica u niškom okrugu zabeležena je fotografija koja prikazuje kako šinama na pružnom prelazu prolaze dva voza, i to dok su rampe podignute

  • 8

Već nekoliko godina u Srbiji nije regulisan sobraćaj na pružnim prelazima, a podignute rampe dok vozovi prolaze nisu retko viđena scena.

 

Jedna baš takva opasna situacija zabeležena je u selu Tešica, u niškom okrugu. Na fotografiji se vidi kako na pružnom prelazu šinama prolaze dva voza i to dok su rampe podignute!

 

Nije potrebno posebno naglasiti da neregulisano stanje na pružnim prelazima predstavlja stalnu opasnost po živote ljudi koji se kreću putevima u Srbiji.

 

Inače, na velikom broju pružnih prelaza u Srbiji niko ne podiže i spušta rampe, pa tako nekada vozovi čekaju da prođu automobili, a nekada vozači prvenstvo prolaza prepuštaju vozovima.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KiK

    30. oktobar 2014 | 09:05

    Ima znak Stop, obaveza vozaca da zaustavi vozilo na tri sekunde i razgleda. Sto se mene licno tice ne verujem u te rampe, radije razgledam.

  • Mile

    30. oktobar 2014 | 08:59

    Ne ceka voz da prodje autobus vec masinovodja stane ispred putnog prelaza daje signalni znak pazi i onda masinom zauzme putni prelaz koji je u kvaru.

  • Boki

    30. oktobar 2014 | 08:09

    To je predvidjena situacija u zeleznickom saobracaju i u tom slucaju masinovodja je duzan da sa posebnim oprezom prelazi rampu, da po potrebi moze zaustaviti voz. Pri nailasku mora zvucnim znakom upozoriti vozace. Kad se pricedura ispostuje nema opasnosti po vozace, ali svakako da usporava zeleznicki saobracaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA