Mladen Obradović od danas u kućnom pritvoru!

Zbog širenja rasne i druge mržnje prema LGBT populaciji i nevladinim organizacijama Labris i Gay straight alijansa, predsednik Obraza od danas je u četvoromesečnom kućnom pritvoru

  • 47

Predsednik Obraza Mladen Obradović od danas je u kućnom pritvoru po presudi Apelacionog suda zbog šširenja rasne i druge diskriminacije pred otkazanu Paradu ponosa u septembru 2009. godine.

Apelacioni sud je zaključio da će se kaznom od četiri meseca kućnog zatvora u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja i izricanja krivičnih sankcija, posebno ceneći činjenicu da je Obradović student, kao i njegove porodične prilike (žena i dete).

Podsetimo, Obradović je osuđen jer je od 13. do 20. septembra 2009. godine, kao sekretar Udruženja građana „Otečenstveni pokret – Obraz "širio i predstavljao ideje koje zagovaraju diskriminaciju zasnovanu na ličnom svojstvu – seksualnoj orijentaciji i nasilju protiv lica, pripadnika Organizacije za lezbejska ljudska prava „Labris, Udružženja „Gay straight aliansa, odnosno pripadnika „LGBT populacije".

Njegovoj organizaciji "Obraz" je 2012. godine, odlukom Ustavnog suda Srbije, zabranjena delatnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cola

    22. jul 2014 | 15:12

    Od čega "student" izdrzava ženu i dete?

  • Panta

    22. jul 2014 | 15:43

    Blaga je ovo kazna za zlo koje je on.

  • Srki

    22. jul 2014 | 15:44

    Sramota, hocete da nas ubedite da je to normalno. To je bolest, treba da se lece, a ne da paradiraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA