RANG LISTA UNIVERZITETA: Ljubljana i Sveučilište u Zagrebu bolje od Beograda!

Univerzitet u Beogradu (UB) je na 809. mestu od 1.000 visokoškolskih ustanova iz sveta, a ispred njega su ljubljanski univerzitet i Sveučilište u Zagrebu

  • 5

Univerzitet u Beogradu (UB) je na 809. mestu od 1.000 visokoškolskih ustanova iz sveta, ocenio Centar za rangiranje svetskih univerziteta iz Saudijske Arabije.

Na listi koju je uradio ovaj Centar ljubljanski univerzitet nalazi se na 525, a Sveučilište u Zagrebu na 564. mestu. Beogradski univerzitet bolji je od univerziteta u Sofiji i Bukureštu, koji su zauzeli 826. i 957. poziciju.

Među prvih 10 univerziteta na svetu osam je iz Sjedinjenih Američkih Država, a dva su iz Velike Britanije.

Među kriterijumima kojima se Centar služio pri rangiranju su broj diplomaca i profesora koji su osvojili značajne međunarodne nagrade, priznanja i medalje, srazmerno veličini univerziteta, kao i broj publikacija u stručnim izdanjima.

Takođe je uzet u obzir broj svršenih studenata koji zauzimaju čelne funkcije u najvećim svetskim kompanijama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PoP

    23. jul 2014 | 10:21

    Toliko dr. i naucnih radova inista,kod nas su solidni.....!!!!

  • Eee

    23. jul 2014 | 11:14

    To je nase skolstvo !!!! Milion nepotrebnih stvari ucimo, prave se pametni na faxu , pogotovo kod mene na Pravu, ucimo 15 predmeta koja man nikada nece trebati, ali oni kao pametni odredjuju sta i kako !!! A veze nemaju, , ovo je bruka , od 1000 mi 800 . boze boze !!!! Smejurija !!!!

  • M

    23. jul 2014 | 12:33

    Dok god se asistenti budu birali kao do sada nista se nece promeniti. A o profesorima koji nemaju ni jedan rad kao prvi autor da i ne govorimo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA