Na prodaju ide 600 državnih firmi!

U Vladi se, kako je potvrđeno, ne pripema prodaja firmi koju većina ekonomista naziva "porodičnom srebrninom države", poput Telekoma i EPS-a

  • 6

Vlada Srbije će najkasnije u septembru pripremiti tender za oko 600 kompanija u većinskom državnom vlasništvu, piše Blic.

Premijer Aleksandar Vučić i ministar privrede Dušan Vujović dogovorili su se da zakoni o privatizaciji i stečaju naredne nedelje budu upućeni u parlament, posle čega može da se priprema javni poziv za prodaju oko 600 kompanija koje se na raznim nivoima nalaze u procesu restrukturiranja, odnosno još su u većinskom državnom vlasništvu.

- Pre raspisivanja ovog javnog poziva, vlada će maksimalno promovisati nove mogućnosti koje donose Zakoni o privatizaciji i stečaju. Kako će uskoro prodaja državnog vlasništva ići mnogo fleksibilnije... očekujemo da će biti interesenata za brojne kompanije koje danas nemaju nikakvu mogućnost da nađu investitore - kaže neimenovani izvor Blica iz vlade.

- U ovom procesu jasno će se iskristalisati koje firme nemaju nikavu perspektivu i za njih ćemo morati da uđemo u proces likvidacije. Naravno, radnici koji rade u tim kompanijama, mogu da računaju na adekvatan socijalni program - navodi isti izvor.

U Vladi se, kako je potvrđeno, ne pripema prodaja firmi koju većina ekonomista naziva "porodičnom srebrninom države", poput Telekoma i EPS-a.

- O tome za sada postoje samo neformalni kontakti. Kada dođe vreme, krenuće se u konkretan posao. Proces će biti transparentan i podrazumevaće raspisivanje javnih poziva. Tome će prethoditi izbor privatizacionog savetnika - kaže taj izvor iz Vlade Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. jul 2014 | 10:56

    Prodajte samo profitabilne firme ili ih naterajte u stecaj pa ih prodajte u bescenje a ove koje nisu prifitabilne njih zadrzite da ih finansira drzava non stop...

  • Bojan

    25. jul 2014 | 11:11

    Tako brate! A ne da država, tj narod poseduje nešto! Država treba da ima kredite i ništa više! "Znate, tako nam se samo isplati.."

  • Chobelix

    25. jul 2014 | 13:46

    Gde li sam zaturio kovanicu od 2 dinara?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA