IGRAJU SE ŽIVOTIMA: Montenegro erlajns krišom leti preko Ukrajine (FOTO)

Avion je preleteo centralni deo Ukrajine, kao i koridor nedaleko od Kijeva, iako iz Montenegro erlajnsa tvrde da svi letovi zaobilaze celu teritoriju Ukrajine

  • 20

Iz kompanije "Montenegro erlajns" tvrde da njihovi avioni zaobilaze teritoriju Ukrajine, pozivajući se na naredbu evropske organizacije za bezbednost avio-navigacije EUROCONTROL. Tu informaciju demantuje, međutim, samo jedan klik na internet aplikaciju "flightradar24", navodi podgorički dnevnik.

Uvidom u radarsku mapu civilnih letova juče je iznad Ukrajine, u intervalu između 13 i 14 časova, registrovan let letilice Montenegro erlajnsa koja je saobraćala na relaciji Moskva-Tivat. U toku današnjeg dana, na istoj teritoriji nalazio se avion ove kompanije, let YM612.

Avion je preleteo centralni deo Ukrajine, kao i koridor nedaleko od Kijeva, daleko od oblasti Donjeck i Lugansk, gde se vode borbe ukrajinskih i proruskih snaga.

Agencija EUROCONTROL ne primorava Montenegro erlajns, niti druge avio-kompanije da zaobilaze celu teritoriju Ukrajine, već samo njen "krizni deo".

U odgovoru Montenegro erlajnsa Dnevni novinama navodi se da se “svi letovi Montenegro erlajnsa ka Rusiji obavljaju uz izbegavanje ukrajinskog vazdušnog prostora”.

(Telegraf.rs / Izvor: mondo.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krivi stojko

    25. jul 2014 | 12:54

    Oni imaju avio kompaniju?

  • Mika

    25. jul 2014 | 14:56

    Voze kraćim putem da uštede na gorivu a druge nazivaju paradajz turistima,e mrče jedne hoćete da vas Rusi sa praćkom skinu s neba.

  • Ana CG

    25. jul 2014 | 20:23

    Ja sam zgranuta srpskom kolicinom mrznje ili "netrepeljivosti " prema crnogorskom narodu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA