Majka i ćerka dve godine bile zatvorene sa zmijama, mučene i zlostavljane! (FOTO)

Živeći u "modernom ropstvu" Šenon Eklej je prošla kroz pravi pakao trpeći raznorazna maltretiranja, počev od silovanja do života sa zmijama i škorpijama bez hrabrosti da traži pomoć. Međutim, skupila je hrabrost, ispričala sve i sada živi slobodnim životom

  • 9

Šenon Eklej iz Ohaja, ušla je u lokalnu prodavnicu samo s jednim ciljem - da bude uhapšena. Ukrala je čokoladicu nadajući se da će završiti u zatvoru, a da će njena petogodišnja ćerka biti predata socijalnoj službi na staranje. Iako se ovo čini bezdušnim, ne može biti gore od onoga kroz šta su njih dve prošle u poslednje dve godine.

Njen košmar je počeo kada je Džordi Kalahan (27) namamio da uđe u stan u kojem je živeo sa devojkom Džesikom Hant (33) i njihova tri sina.

Ona je živela u "modernom ropstvu" zaključana u mračnom i vlažnom podrumu koji je delila sa zmijama i škorpijama, a kidnaperi su joj pretili i sa gušterima, paukovima i brojnim kučićima. Bila je primoravana na seks, da jede pseću hranu, a njen "robovlasnik" joj je svakodnevno pretio i terao je da radi kućne poslovne.

U početku bi joj pretio pištoljem kako bi bila poslušna, a s obzirom da je imala tešku operaciju mozga kao mala, Šenon je bila psihički labilna i nije bila u mogućnosti da zaustavi poremećeni par u njihovoj nameri.

Mučitelji su je čak terali i da tuče svoju ćerku dok oni to snimaju, da bi je kasnije tim snimkom ucenjivali i sprečavali je da ne pobegne. Išli su toliko daleko da su samu Šenon tukli kako bi u bolnici dobili jake tablete protiv bolova, a nju bi ostavljali u agoniji danima.

Kalahan i njegova devojka su naveli i svoja dva prijatelja Danijela Brauna (35) i Dezera Megvajera (33) da Šenon i njenoj ćerki uzimaju mesečni prihod kako ne bi imale priliku da pobegnu.

Nakon godinu dana ropstva, 2011. godine je Kalahan nagovorio Megvajera da smrska Šenon šaku kako bi dobila hitnu medicinsku pomoć i dok je ćerka ostala zaključana u stanu, nju su odveli u bolnicu gde su joj prepisani jaki lekovi, ali su joj kidnaperi oduzeli lekove ostavljajući je u stavičnim bolovima.

Šenon je nekoliko puta pokušala da pobegne, ali bezuspešno. Poslednju put je bio onaj u kom je ukrala čokoladicu, međutim kada je policija stigla, njeni mučitelji su podmetnuli lažni video snimak po kom je ispalo da je Šenon zlostavljala decu, zbog čega je i bila optužena nemajući hrabrosti da o bilo čemu govori. Međutim, na kraju je uspela da progovori.

Kalahan je osuđen na 30 godina, Megvajer na 45 meseci, Braun na pet godina, dok će Hantonovoj presuda tek biti izrečena.

Tokom suđenja, monstruozni par se branio time da je Šenon sve izsmislila i da je mogla da dođe i ode kad god da je to htela, a kao dokaze su naveli to što je išla u radnju i sastajala se sa socijalnom službom.

- Kalahan je svojom okrutnošću srušio dostojanstvo žrtve i oduzeo slobodu. Ipak je pao. Snaga žrtve nadmašila je njegovu i sada će "zatvarač" i sam biti zatvoren. On je dokaz da moderno ropstvo postoji u Americi. Robovi su žrtve nasilja, pretnji, koje žive u užasnim uslovima - rekao je lokalni zvaničnik Stiven Detelbah.

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glorija

    25. jul 2014 | 15:28

    Njima je ipak izrecena kazna, a da se ovo desilo kod nas, jednu noc bi bili u isrtaznom I sjutri dan bili na slobodi u nedostatku dokaza.

  • @@@@@

    25. jul 2014 | 15:01

    Strašno. . .

  • Strasko

    25. jul 2014 | 15:26

    Za ovo treba dobiti dozivotnu kaznu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA