Norveška je sledeća meta islamista?

- Primili smo informaciju da je grupa boraca napustila Siriju s ciljem da izvrši teroristički napad na Zapadu, a Norveška je posebno pomenuta među njihovim metama - izjavio je glavni analitičar policijske bezbednosne službe u Norveškoj

  • 10

Grupa militantnih islamista koja planira napade u zapadnim zemljama napustila je Siriju, a moguće je da se zaputila ka Norveškoj, saopštila je danas policija ove zemlje.

Naoružani policajci se već dva dana nalaze na najrizičnijim lokacijama u Norveškoj, uključujući aerodrome i železničke stanice, nakon što je policijska obaveštajna služba dobila pouzdanu informaciju o pripremi napada u narednim danima.

- Primili smo informaciju da je grupa boraca napustila Siriju s ciljem da izvrši teroristički napad na Zapadu, a Norveška je posebno pomenuta među njihovim metama - izjavio je Jon Fitje Hofman, glavni analitičar policijske bezbednosne službe.

On nije želeo da kaže da li su borci povezani sa Norveškom ili su deo muslimanske zajednice u ovoj zemlji. Manja grupa militanata iz Norveške, koja je stekla borbeno iskustvo u sukobima širom sveta, postala je najveća pretnja po ovu nordijsku zemlju.

Oko 50 lica putovalo je u Siriju u poslednjih nekoliko godina, objavila je ranije policija. Danska i Švedska takođe su upozorile da ljudi koji putuju u Siriju i tamo prolaze borbenu obuku predstavljaju povećani bezbednosni rizik.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arnel

    25. jul 2014 | 15:51

    To su američki plaćenici, od Amera nema većih terorista, nemaju srama uopšte , sami su oborili WTC i ubijaju svoje građana, šta onda ostali da očekuju od njih. Uostalom doći će i njihovo vrijeme, kad je koja država činila zločine i prošla nekažnjeno!?

  • Maja

    25. jul 2014 | 15:49

    Jesu li ih oni bese podrzali na Kosovu??? U, mnogo mi zao sad .. Sad ce ovi da im zahvale za podrsku ..

  • Filip

    25. jul 2014 | 16:40

    E sad da vidim pametnkakovice kad im dodje ZLO pred kucni prag da li ce da pregivaraju i da budu toleratni i da sve resavaju dijalogom ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA