Avion Er Kanade kasnio zbog raketa nad Tel Avivom!

Osam kilometara pre sletanja na aerodrom Tel Aviv pilotima leta AC 84 izraelska kontrola letenja naredila je da sačekaju sa sletanjem zbog raketa koje su ispaljene

  • 5

Jedan avion Er Kanade iz Toronta bio je primoran da kruži iznad međunarodnog aerodroma "Ben Gurion" kraj Tel Aviva, pre nego što je sleteo kasneći 10 minuta, jer su rakete ispaljene prema tom gradu, rekla je portparol aviokompanije.

- Osam kilometara od sletanja na aerodrom Tel Aviv ovog jutra pilotima leta AC 84 je izraelska kontrola letenja naredila da se pridržavaju standardne putanje za avione, koji čekaju na sletanje - rekla je portparol Izabel Artur.

- Rečeno je da avion nastavi da kruži dok vazdušni prostor ne bude bezbedan, pre nego što se bezbeno prizemljio - dodala je ona.

Let AC 84 je bio prvi let Er Kanade u Tel Aviv otkako se ta kompanija pridružila ostalima u suspendovanju letova. Avion je kasnije odleteo za Toronto u 14 sati po lokalnom vremenu.

- Bezbednost naših putnika i naše posade je naš prioriteti nastavićemo da posmatramo situaciju - dodala je portparol, kako je preneo AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA