SRAVNJENO SA ZEMLJOM: Rusko selo pogodilo 45 ukrajinskih granata!

Predstavnik za medije Ruskog istražnog odbora Vladimir Markin rekao je da su meta napada ukrajinske artiljerije bili ruski istražitelji koji su bili u inspekciji na području blizu sela Primjuski

  • 29

Oko 45 ukrajinskih granata pogodilo je jedno selo u regionu Rostov, na jugu Rusije, oštetivši kuće i električne vodove, rekao je danas portparol ruskih pograničnih službi.

Najmanje 50 stanovnika je evakuisano iz sela Primjuski, rekao je portparol navodeći da niko nije povređen.

Granate su ispaljene iz borbenog područja u regionu Donjeck, gde se ukrajinska vojska sukobljava s proruskim snagama, u okviru operacije koju Kijev naziva antiterorističkom.

Predstavnik za medije Ruskog istražnog odbora Vladimir Markin rekao je da su meta napada ukrajinske artiljerije bili ruski istražitelji koji su bili u inspekciji na području blizu sela Primjuski.

- Tokom obilaska, istražitelji koji su imali odeću s obeležjima i natpisima, našli su se na udaru snažne raketne paljbe - rekao je Markin.

On je dodao da u napadu nije bilo žrtava zahvaljujući brzoj evakuaciji istražnog tima i slaboj obučenosti ukrajinske vojske.

- Prema preliminarnim izveštajima, jedna devojčica je lakše povređena - rekao je Markin.

Rusija planira da u Ukrajinu pošalje još jaču vojnu silu, što bi moglo da se dogodi veoma skoro, saopštio je Pentagon pozivajući se na najnovije obaveštajne podatke.

Pukovnik Stiv Voren smatra da bi oružje moglo da bude dopremljeno već danas ali se još ne zna da li će sa oružjem stići i ruski vojnici, prenosi CNN.

Američki ambasador pri NATO izjavio je da je Rusija na granicu sa Ukrajinom poslala 15.000 vojnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    25. jul 2014 | 21:56

    PA AMERI BLIŽI SE KRAJ RUSKOM TRPLJENJU. UKRAJINSKI OLOŠ KOJI STE DOVELI NA VLAST POSUSTAJE. PROPADE VAM BAZA. ŠKRILJCI. EU NEJEDINSTVENA A VI TRAŽITE BATINE. DOSADNI STE SA VAŠIM KOKODAKANJEM . KAMERON LAJUCKA U VAŠE IME. VALJDA PUDLICA OČEKUJE NEKI PLEN. NEKU KOSKICU. ŽIVELA NOVOROSIJA .

  • perica

    25. jul 2014 | 21:57

    Putin jos sedi i ceka, sprema se nesto gadno! :/

  • Banjaluka

    25. jul 2014 | 22:39

    Ma daje neznam šta treba te Ukrajinske,EU i Američke fašiste počistiti jednom zauvijek.Šta još treba da urade da Rusi selektivno udare?Mislite li da bi ovi EU i Američki fašisti čekali sekunde da na njihovu teritoriju neko baci petardu,isti sekund ide Tomahavk!Izraelci pobiše one jadne Palestince i nikom ništa,ali Rusija nije Palestina,MOMENTALNI udar po Ukrajini i ćao,nek se nauče pameti.Smrt fašizmu - Sloboda narodu!!!!!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA