ERDOGAN: Izrael je teroristička država!

Turski premijer na skupu Udruženja turskih privrednika i biznismena govorio o Palestincima i Izraelu...

  • 74

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan je tokom obraćanja na skupu u organizaciji Udruženja turskih privrednika i biznismena (TUMSIAD) izjavio kako je Turska za vreme vladavine Partije pravde i razvoja (AKP) ostvarila hstorijske uspehe na političkom, ekonomskom i diplomatskom planu, javlja Agencija Anadolija.

 

"U Turskoj smo uspostavili dugo očekivano jedinstvo, solidarnost, pravnu državu i demokratiju. Borili smo se protiv naoružanih grupa i na tom polju smo ostvarili pobedu. Učićemo sve da Turska nastavi sa napretkom i svih narednih godina", rekao je turski premijer.

 

S druge strane, kritikovao je poslednja dešavanja na Bliskom istoku i izraelske napade na Pojas Gaze.

 

 

"Setimo se da je 1948. godine u srcu Bliskog istoka osnovana izraelska država. Izraelci su čak i pre osnivanja države u saradnji sa nekim terorističkim organizacijama izvršili nemilosredne masakre nad Palestincima. Ti masakri su nastavljeni i nakon osnivanja izraelske države. Postepeno su zauzimali palestinsku teritoriju i prisiljavali Palestince da emigriraju u druge zemlje. Velike sile su uvijek podržavale Izrael, a islamski svet je ćutao i gledao. Podele i međusobni sukobi među muslimanima na Bliskom istoku su pripremili teren za Izrael. Ta zemlja je prava teroristička država koja krši međunarodno pravo", kazao je Erdogan, a prenosi aljazeera.net.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duma

    26. jul 2014 | 12:00

    Ovaj covek svojim izjavama dokazuje da ga ne treba shvatiti za ozbiljno. Njemu je potreban psihijatar a bliskom istoku mir uz pomoc medjunarodne zajednice koja bi stavila Hamas pod kontrolu. PODRSKA ZA NASE PRIJATELJE JEVREJE I DRZAVU IZRAEL!

  • Љути Четник

    26. jul 2014 | 12:08

    Pa napadni Izrael ako smes

  • tišina bre turci

    26. jul 2014 | 12:57

    kad turci priznaju kurdistan i genocid na jermenima onda nek upiru prste u druge, a dotle tišina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA