ISPOVEST ŽENE KOJU JE MUŽ NAPAO U SIGURNOJ KUĆI: Još sanjam kako me juri i ubada nožem

- Sin je vikao: "Nemoj da ideš gore! Spasite mi mamu!". Utrčala sam u kupatilo, dok je M. Č. prala veš. Držale smo vrata da Saša ne uđe. Lupao je i urlao: "Nadice, izađi! Bolje da ubijem tebe, nego našeg sina!". Vrata su se malo otvorila, ubo je mog sina, a onda me ščepao - priča nesrećna žena koja i dalje ima noćne more zbog nasilja koje je preživela

  • 13

Nasilje u porodici je strašna stvar. Iako su žene i deca često maltretirane i psihički, a naročito fizički, policija uglavnom odbija da reaguje u tim slučajevima, dok neko stvarno ne nastarda. Nadica K. (42), čiji je suprug Saša K. (45) osuđen na osam godina robije, još ne može da se oporavi od torture koju je trpela godinama.

- I dalje imam noćne more i sanjam kako me Saša juri i ubada nožem! Ne znam zašto mi dolazi u san kad više i ne razmišljam o njemu. Osuđen je na osam godina zatvora, ali to je mala kazna za ono što mi je uradio... Da se ja pitam, bio bi u zatvoru do kraja života - priča Nadica K.

Muke Nadice K. počele su odmah posle udaje za Sašu.

- Dok smo živeli u Boru, ubijao me od batina, a policajci su stalno govorili: "Vi ste muž i žena, rešite to sami". Saša je pio i bio ljubomoran bez ikakvog povoda. Razveli smo se 1996. a onda smo živeli vanbračno. Posle smo se preselili u Beograd. Govorila sam Saši da se zaposli, a on mi je rekao: "Teraš me da radim da bi se ti švalerisala. Ku*vo, sve je ovo zbog tebe" - kaže Nadica K.

Nju je nevenčani suprug Saša K. (45) 13. juna prošle godine u Sigurnoj kući u Beogradu napao i ranio nožem. Nasilnik je nedavno pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zato što je, osim supruge, povredio i maloletnog sina M. K. (12) i štićenicu Sigurne kuće M. Č. (36).

- Saša je na suđenju govorio da se kaje. Izvinjavao se meni i ženama koje su pokušale da me odbrane od njega. Stariji sin posetio ga je u zatvoru, kaže da je imao dva infarkta i da je operisao srce. Bog će ga kazniti... Ja mu nijednom nisam otišla i nemam nameru - priča ogorčena Nadica.

Nadica i dalje ima bolove u nozi i ruci zbog povreda koje joj je naneo njen bivši muž.

- Sećam se tog dana kao da je juče bilo. U Sigurnu kuću sam sa sinom otišla 1. aprila 2013. Nisam više mogla da podnesem uvrede, svađe, tuče... Dolazio je nekoliko puta pod izgovorom da želi vidi dete. Tog 13. juna nisam otišla na posao, sređivala sam sobu i videla sam ga kako dolazi s motkom u ruci - priseća se Nadica.

Saša K. je uleteo u Sigurnu kuću, šutnuo je mentorku u stomak, a potom ubo nožem i sina, koji je pokušao da ga spreči da uđe u majčinu sobu.

- Sin je vikao: "Nemoj da ideš gore! Spasite mi mamu!". Utrčala sam u kupatilo, dok je M. Č. prala veš. Držale smo vrata da Saša ne uđe. Lupao je i urlao: "Nadice, izađi! Bolje da ubijem tebe, nego našeg sina!". Vrata su se malo otvorila, ubo je mog sina, a onda me ščepao - kaže Nadica.

Saša je suprugu oborio, udarao pesnicama i šutirao.

- Ugrizao me za uvo. Ubo me je nožem u leđa, pa u ruku i nogu. Krv je šikljala na sve strane. Vikao je: "Jesi li svesna šta si mi uradila? Ako slučajno i preživiš, bar da budeš nesposobna, deca da te čuvaju u kolicima!". Kad me je posekao po nosu i licu, onesvestila sam se - kaže Nadica.

Druge štićenice Sigurne kuće bile su bespomoćne.

- Saša je vikao: „Zovite policiju! Evo predajem se", a onda je pobegao - priča Nadica i dodaje da je policija ubrzo privela napadača.

Ovo je samo jedan od stravičnih primera porodičnog nasilja u zemlji.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jelena

    27. jul 2014 | 15:53

    Zao mi je sto u SRB ne postoji strog zakon za kaznjavanje ovakvih siledzija!Ovo je za najjacu osudu!

  • B.Blue

    27. jul 2014 | 14:15

    Troje ljudi napao,zenu besomucno ubadao nozem i tukao i dovoljno sto se pokajao na sudu. Strasno. Sto osam godina,sto lepo nije dobio godinicu zatvora?! Da je ubio dobio bi devet godina. Strasnoo i prestrasno ovamo apeluju na nasilje u porodici da se projavljuje i sl. A kad se dogodi ovako radikalan primer da zena nije sigurna ni tamo gde bi trebala da je najvise bar u toj sigurnoj kuci onda sud oseca odgovornost da ga bar malo kazni. Jer ni jedna kazna zatvora nije dovoljna za visegodisnje zlostavljanje i pokusaj ubistva i svog deteta nazalost. Nemam reci. Jooos gore predostoji,kada izadje taj monstrum,ko joj garantuje da se nece vratiti da zavrsi posao? Znaci zena mora ziveti u dozivotnom strahu jer nema ko da je zastiti?!

  • Stevan

    27. jul 2014 | 13:54

    Strasno, pojedine zene u Srbiji jos zive u strahu i uz svakodnevnd batinanja provode zivot, slicno je i sa unukama i cerkama koje zlostavjaju u svakom smislu nenormalni ocevi, to se treba hitno menjati, jer ovo je prava katastrofa od svakodnevnih naslova u stampi na ovu temu. A, muskarcine bi trebalo da imaju vise hrabrosti za susret sa raskhdom veze-braka, a ne da potezu nozeve i za licne neuspehe krive svoje supruge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA