OPET NEVREME U SRBIJI: Pljusak i munje u Beogradu, Niš bez struje

Jak pljusak i grmljavine napravili su manji kolaps, pa je saobraćaj otežan u mnogim gradovima u Srbiji

  • 8

Nevreme praćeno olujnim vetrom, jakom kišom i gradom pogodilo je večeras celu Srbiju. Jaka kiša koja satima pada u Nišu poplavila je novi podzemni prolaz i jedan broj ulica koje su i dalje pod vodom. 

Lokalni mediji javljaju da je nivo vode u pojedim delovima grada dostigao i desetak centimetara i da s obzirom na to da kiša i dalje pada postoji opasnost da se nivo vode poveća. Pojedini delovi grada ostali su bez struje.

Stabla drveća pod naletima vetra padala su na kolovoz pa su vatrogasci u više navrata reagovali i uklanjali drveće. Mediji su javili da je večeras u Nišu palo 56 litara po kvadratnom metru.

I Beograd je večeras zadesilo veliko nevreme. Iako je najavljeno da će se jučerašnja oluja nastaviti, grmljavina nije nimalo prijatna.

Jak pljusak i grmljavine napravili su manji kolaps, pa je saobraćaj otežan u svim delovima grada. Na potezu od Cvetkove pijace do Vukovog spomenika, voda je na kolovozu duboka 20 do 30 centimetara, kako navodi "Blic".

Bujica vode kao po običaju nije zaobišla ni Autokomandu koja je poplavljena prilikom svake veće padavine.

Prema rečima dežurnog dispečera u GSP-u, tramvaji ne saobraćaju od 22.15 sati na Slaviji, kod Vukovog spomenika, železničke stanice i Bogoslovskog fakulteta.

Očekuje se da će saobraćaj normalizovati čim se voda povuče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • THQ

    28. jul 2014 | 00:52

    Jel su Katrina i Sendi takodje posledica HAARP? Što nisu sprečili te oluje... Ajde bistre glave, da vas čujem... A ove oluje nad BG su neverovatne. Onakve munje i grmljavinu tj praske, u životu nisam video ništa slično...

  • ja

    27. jul 2014 | 23:16

    I dokle ce ovako?

  • Bocca

    27. jul 2014 | 23:34

    Postoji li u Srbiji još neki grad?Niš, na primer ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA