UN: U Ukrajini 1.129 poginulih, obaranje malezijskog aviona ratni zločin

U četvrtom mesečnom izveštaju Ujedinjenih nacija o stanju u Ukrajini navodi se da je u sukobima u toj zemlji povređeno 3.442. ljudi

  • 5

U Ukrajini je od početka konflikta ukrajinskih i proruskih snaga na istoku zemlje poginulo najmanje 1.129 ljudi, dok je 3.442 povređeno, navodi se u četvrtom mesečnom izveštaju Ujedinjenih nacija o stanju u Ukrajini, u kome se ocenjuje i da je obaranje MH17 jednako ratnom zločinu.

Visoka komesarka UN za ljudska prava Navi Pilaj je istakla da su sve intenzivnije borbe u Donjeckoj i Luganskoj oblasti "veoma alarmantne" i dodala da i ukrajinske i proruske snage koriste teško naoružanje u naseljenim područjima, preneo je Rojters.

Kad je reč o obaranju aviona "Malezija erlajns", koji se 17. jula srušio na istoku Ukrajine sa 298 putnika i članova posade, to praktično predstavlja ratni zločin, ocenila je Pilaj u izveštaju.

Ona je takođe istakla da vlada u Kijevu nije preduzela dovoljne mere da bi se izbeglo stradanje civila i ocenila da su pripadnici proruskih snaga na istoku Ukrajine namerno gađali zgrade javne uprave, pljačkali banke, vršili napade na rudnike uglja i dizali u vazduh železničke pruge.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    28. jul 2014 | 11:03

    UKRAJINCI. OBORISTE AVION. ŽURI VAM SE NA MESTO EGZEKUCIJE. NE MOŽETE SAKRITI ......

  • veverica

    28. jul 2014 | 11:14

    zgrožen sam ovom slikom, pa kao da su smeće bože moj

  • 007

    28. jul 2014 | 11:01

    Samo napred braco Rusi, nedajte da vam klonirana zapadni svet naredjuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA