POTRAGA ZA TIJANOM: I Mađari traže nestalu devojčicu!

Potraga za petnaestogodišnjom devojčicom iz Bajmoka proširila se preko granice naše zemlje. Pored bele patike pronađen je i veštački nokat za koji se veruje da pripada tinejdžerki

  • 31
Tijana Jurić, nestala devojčica Bajmok, Subotica Foto: Facebook/Tijana Juric

Mađarska policija od ponedeljka ujutru uključila se u akciju potrage za nestalom Tijanom Jurić (15) iz Bajmoka! Pretražuje se, kako saznajemo, teren uz granicu sa mađarske strane, a srpska policija i Žandarmerija već treći dan "češljaju“ osam kilometara terena od mesta gde je devojčica nestala u subotu, pola sata posle ponoći, do granice sa Mađarskom.

Gotovo svaki santimetar atara koji okružuje Bajmok je pregledan, kao i skrovita mesta i bunari. Od devojčice zasad, međutim, nema ni traga. Na seoskom putu zatečena je samo patika "starka“, kao i veštački nokat. Rodbina je prepoznala da je reč o Tijaninoj obući, a i nokat, bar prema ukrasima i radu, odgovara onima koji su na devojčicinoj ruci, pišu Novosti.

- Pretpostavka je da je devojčicu neko na silu ugurao u auto, da se ona otimala i da joj je tada spala patika, a i nokat se odlepio - kaže izvor "Novosti“ blizak istrazi.

- Da li je kidnapovanje izveo neko od trgovaca ljudima ili neko drugi, teško je sada reći. Još se niko nije javio kako bi tražio otkup, tako da je ta verzija događaja malo verovatna - dodaje izvor.

Igor, Tijanin otac koji živi u Belgiji, u nedelju je došao kako bi pomogao u potrazi za svojom mezimicom. On i supruga Mirjana su ispitani, ali su oboje rekli da ne znaju ko bi mogao da naudi njihovom detetu ili njima, i da ni na nikog ne sumnjaju.

- Po selu i u Subotici se svašta priča, ali sve je to samo nagađanje, istina je da se svi nadamo da će nam se uskoro vratiti živa i zdrava - dodaje jedna meštanka Bajmoka, uključena u potragu. - Svi smo u šoku. Tijana je jedno divno, prelepo i milo dete, završila je osnovnu školu "Ivan Goran Kovačić“, upisala Muzičku školu, ni po čemu se nije izdvajala od ostalih vršnjaka.

Ne miruju ni Tijanini drugari, koji su je i videli poslednji put, kada se na putu prema kući, u subotu oko jedan čas iza ponoći, odvojila od njih i krenula nazad ka Sportskom centru „Rata“ da vrati pozajmljenu duksericu. Te noći uzalud je drugar čekao Tijanu da stigne da mu vrati duks, uzalud su je čekale drugarice da im piše na "Fejsbuku“, uzalud su je čekali i baka i deka...

Deca su svaku banderu, prodavnicu, oglasnu tablu u Bajmoku, ali i u Subotici i okolnim selima, izlepili plakatima sa njenom slikom. Isto je i sa društvenom mrežom "Fejsbuk“, koja je prepuna Tijaninih slika ispod kojih su komentari njenih drugova i apeli da ko god nešto zna da se javi policiji na date brojeve telefona.

- Molimo vas, vratite nam Tijanu - čuje se glas devojčicinih vršnjaka.

Dok građani na svaki način javno pokušavaju da pronađu Tijanu, policija, kojoj se još u subotu priključila i Žandarmerija, bez prestanka traga za devojčicom, ali još ne izlaze u javnost sa bilo kakvim informacijama. Kako je reč o maloletnoj osobi, slučaj je još zatvoreniji, te je i devojčicinoj porodici i prijateljima savetovano da što manje podataka iznose u javnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • veronese

    28. jul 2014 | 20:54

    Da neda Bog nikome samo da je nadju zivu i zdravu

  • tasha

    28. jul 2014 | 21:43

    Iskreno se nadam da će devojčica biti pronađena, živa i zdrava. Samo mi nije jasno odakle potreba da se u sred noći, zbog dukserice koju je i sutradan mogla da vrati, odvaja od društva i kreće kroz mračno mesto sama. I ja sam letovala kod bake na selu ali noću nisam smela da maknem bez društva, iako sam odrstala u mnogo sigurnijem vremenu. Bilo me je strah. Nije mi jasan ni taj "drug" koji nju čeka da sama dođe umesto da on ode do nje. Da li tinejdžeri čitaju novine, vesti sa interneta? Pa samo na fejsu svaki drugi dan osvane neka slična priča... Pretužno...

  • R8

    28. jul 2014 | 21:35

    Iskreno se nadam da ce se dobro zavrsiti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA