KRVAVO JUTRO U GAZI: Granatirana škola UN,16 mrtvih!

Portparol organizacije UN za pružanje pomoći Adnan Abu Hasna rekao je da je škola Abu Husein u izbegličkom kampu Džabalija pogođena u samu zoru, u 4.30 po lokalnom vremenu

  • 11

Šesnaest ljudi je rano jutros poginulo u Gazi kada su tenkovske granate pogodile školu pod upravom UN, u kojoj su stotine Palestinaca potražila utočište. Prema rečima zdravstvenih zvaničnika, u napadu je povređeno 40 Palestinaca.

Portparol organizacije UN za pružanje pomoći Adnan Abu Hasna rekao je da je škola Abu Husein u izbegličkom kampu Džabalija pogođena u samu zoru, u 4.30 po lokalnom vremenu.

Izrael je juče krenuo u najteži vazdušni i artiljerijski napad na Gazu, u sukobu koji traje već tri nedelje.

U tim napadima uništeni su ključni simboli palestinske militantne organizacije Hamas, koja drži vlast u Gazi, kao i jedina centrala koja snabdeva strujom ovu majušnu, ali izuzetno naseljenu oblast.

Sa jutrošnjim žrtvama, najmanje 1.223 Palestinca su poginula, a 7.000 je ranjeno od 8. jula kada je Izrael pokrenuo, najpre vazdušnu, a potom i kopnenu ofanzivu na Gazu.

Samo juče je poginulo 109 Palestinaca.

Izrael je intenzivirao ofanzivu na Gazu posle jučerašnje najave premijera Benjamina Netanjahua da se jevrejska država sprema za produženu ofanzivu na tu palestinsku oblast, i da će ta ofanziva trajati sve dok svi podzemni Hamasovi tuneli ne budu uništeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • losmi

    30. jul 2014 | 09:38

    Ako unistavaju tunele, zasto gadjaju civilne zgrade? Surovo etnicko ciscenje od strane Izraela podrzano zapadnim zemljama i usa. Nista novo.

  • Milica

    30. jul 2014 | 08:30

    Dosta vise.DOSTA!!!

  • Milos

    30. jul 2014 | 08:51

    Zamislite da smo mi ovo uradili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA