Makedonac proteran iz Hrvatske jer je tukao foku!

Iz grupe kupača koji su posmatrali foku dok se odmarala, izdvojio se Makedonac (56) koji joj je prišao i nekoliko puta je udario rukom po leđima oteravši je s plaže. Policija mu je naplatila novčanu kaznu i kada su utvrdili da nezakonito boravi u Hrvatskoj, uhapsili su ga

  • 28

Progon iz Hrvatske na pet godina i novčanu kaznu dobio je 56-godišnji Makedonac koji je u pulskoj Gortanovoj uvali izudarao zaštićenu vrstu foke, sredozemnu medvedicu i oterao je s plaže prema moru.

Kako kažu u istarskoj policiji, incident se dogodio upravo na plaži na kojoj se nalazi edukativni pano na hrvatskom i stranim jezicima o zabrani uznemiravanja strogo zaštićene vrste čije je boravište kraj mora ograđeno upozoravajućom trakom.

Iz grupe kupača, koji su posmatrali foku dok se odmarala, izdvojio se 56-godišnji Makedonac koji se približio prostoru ograđenom trakama i nekoliko puta ju je udario rukom po leđima, oteravši je s plaže prema moru.

Policija je odmah nakon dojave došla na plažu i naplatila mu novčanu kaznu zbog prekršaja Zakona o zaštiti prirode. Međutim, utvrdili su i da u Hrvatskoj boravi nezakonito pa je uhapšen i posle kriminalističke istrage proteran iz Hrvatske na pet godina.

Kako podseća agencija Hina, radi se o strogo zaštićenoj vrsti foke koja često posećuje pulske plaže, mada se neko vreme mislilo da je u Jadranu izumrla.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • markooooooo

    31. jul 2014 | 15:29

    Trebali su i njega pendrekom po glavi

  • sinisa

    31. jul 2014 | 15:49

    Da je tuko srbe dobio bi besplAtno letovanje

  • Ognjen

    31. jul 2014 | 15:14

    Bilo bi super da je proteran zbog napada na foku a ne zbog toga sto je nezakonito boravio u Hrvatskoj...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA