TELEVIZIJSKE MISTERIJE: Čim zagrmi gubi se signal na televizoru! Evo i zašto!

Pri vremenskim nepogodama zbog prirode samog satelitskog signala, dolazi do opadanja kvaliteta signala sa satelita preko kojih operateri preuzimaju određene televizijske kanale

  • 3

Jako nevreme, pljuskovi, oluje i grmljavina koji danima traju u Srbiji i one najveće ljubitelje prirode primorali su da slobodno vreme provode u kućnoj atmosferi, najčešće uz upaljen televizor.

Međutim, sigurno vam se dogodilo da dok se opuštate uz omiljeni tv program na svom prijemniku ugledate - sneg. Ne onaj, pravi, već televizijski, koji govori da ste upravo ostali bez signala.

Iako uredno plaćate sve pretplate, operateri ne mogu da vam garantuju da usled snažnih oluja neće doći do prekida emitovanja nekih programa. Zašto se to dešava, objasnili su nam iz SBB-a.

Foto: sxc.hu/MJimages Foto: sxc.hu/MJimages

- Signal pojedinih televizijskih kanala se do korisnika satelitske ili kablovske televizije prenosi putem satelitskih veza. Pri vremenskim nepogodama kao što su npr. obilni letnji pljuskovi, zbog prirode samog satelitskog signala, dolazi do opadanja kvaliteta signala sa satelita preko kojih operatori preuzimaju određene televizijske kanale. Samim tim, pošto dolazni signal koji operatori dobijaju nije dobar, oni nisu u mogućnosti ni da ga pruže krajnjem korisniku. Ovo se ne odnosi na kanale čije sadržaje/programe operatori dobijaju putem direktne veze, optičkih kablova, a ne preko satelita - navode iz ove operaterske kompanije.

Foto: Anđela Kočić Foto: Anđela Kočić

Dejan Georgijev iz kablovskog operatora "Orion" kaže da do prekida emitovanja nekih programa može da dođe tokom oluje, ali se signal jako brzo uspostavlja.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavisa

    23. maj 2015 | 13:09

    Dolazi do ovakvih pojava na tv samo dok gledamo domace kanale. Dok se ovo desava na nasim kanalima svi strani kanali rade normalno. Verovatno je u pitanju ne kvalitetna oprema nasih tv stanica?

  • Miki

    24. maj 2015 | 08:20

    Eutsat je mnogo jeftiniji da se sa njega preuzimaju programi i rezultat je takav. Dobar izgovor je nevreme. U Juznoj Africi na kraju sveta gde su elektricna praznjenja u letnjem periodu veca od ovog podneblja za sigurnih tri- cetri puta signal je stabilan. Satelit je normalno daleko bolji i salje jaci signal za celih 35-40 db jaci nego ovde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA